NavMenu

Moguća saradnja Srbije i azerbejdžanske kompanije "Azvirt" na novim infrastrukturnim projektima

Izvor: B92 Sreda, 15.04.2015. 15:31
Komentari
Podeli
Aleksandar VučićAleksandar Vučić
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa rukovodstvom kompanije "Azvirt" koja u Srbiji radi na izgradnji Koridora 11, na deonici Ljig-Požega. Vučić je sa njima razgovarao o mogućem angažovanju te kompanije i na drugim infrastrukturnim projektima u Srbiji.

Ti drugi projekti su obilaznica oko Beograda, jedan od najvećih infrastrukturnih projekata ove vrste u Evropi i izgradnja dela autoputa na Koridoru 10, u dužini od 8 km na deonici Levosoje-Srpska kuća.

Direktor kompanije "Azvirt" Kamil Alijev (Kamil Aliyev) istakao je zadovoljstvo iskustvima koje ova kompanija ima u Srbiji i naglasio da sledeće nedelje dolazi u Beograd delegacija na najvišem nivou kako bi sa predstavnicima srpske vlade razgovarali o budućim projektima u Srbiji, saopštila je Kancelarija Vlade Srbije za saradnju s medijima.

- Ovde imamo veliku priliku da napravimo dobar posao za Srbiju. Veoma sam zadovoljan prijateljskim odnosom njihove vlade prema našoj zemlji, posvećenošću njihovih privrednika i njihovom željom da ulažu u Srbiji - istakao je Vučić, sumirajući rezultate posete Azerbejdžanu.


Vučić je u toku dana obišao i trg Državne zastave, stari deo grada Bakua, kao i muzej Hajdar Alijev, arhitektonski rad Zahe Hadid i položio venac na spomenik Nikoli Tesli.

Premijer Srbije danas završava dvodnevnu posetu Azerbejdžanu.

Vučić je juče razgovarao sa azerbejdžanskim državnim vrhom i predstavnicima uglednih azerbejdžanskih kompanija.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.