NavMenu

Stari most na Savi dobiće još četiri trake

Izvor: Mondo Sreda, 08.04.2015. 10:12
Komentari
Podeli
(Foto: Suzana Obradović)
Postojeći tramvajski most na Savi u Beogradu, poznat kao Stari most, dobiće po još dve saobraćajne trake sa obe strane i tako će Beograd praktično dobiti još jedan most na Savi, najavio Aleksandar Vučić.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić istakao je da je, pored toga, projekat "Beograd na vodi" doprineo i oživljavanju ideje o tunelu koji povezuje savski i dunavski amfiteatar i koji bi, prema planovima iz sedamdesetih godina prošlog veka, trebalo da ide od Kameničke do Francuske ulice.

- Tunel je bio započet sedamdesetih, ali tadašnja tehnologija nije omogućavala da bude završen, a danas to za nas ne bi predstavljalo veliki problem - rekao je Vučić na sednici Skupštine Srbije na kojoj je u ime Vlade obrazlagao predlog zakona o Beogradu na vodi.

Vučić je naveo da izgradnjom glavne autobuske stanice u bloku 42 u Novom Beogradu autobusi više neće gubiti po pola sata da uđu na stanicu i izađu iz nje, karte će pojeftiniti, a zagađenje će biti manje.

Premijer kaže da nije siguran da će Beograd na vodi biti završen ni za 15 godina, ali je, kaže, uveren da će prestonica već za tri ili četiri godine imati mnogo lepše lice.

Početak izgradnje dve stambene kule planiran je na leto ove godine, dodao je, a paralelno će se raditi na projektima kule Beograd, tržnog centra i hotela, za koje se projekti očekuju u maju 2016. a izgradnja na leto te godine.

Vučić je rekao da u izradu projekta i rad na "Beogradu na vodi" treba uključiti što više srpskih kompanija i istaknutih arhitekata, urbanista, kao i da materijali za izgradnju treba uzimati iz Srbije, na primer čelik iz smederevske "Železare".

- To će biti uslov koji će biti i u ugovoru i to će biti poštovano u dogovoru sa arapskim investitorom - rekao je Vučić.

Premijer je rekao da će realizacijom Beograda na vodi dobiti država i narod, a novac se neće slivati u, kako je naveo, "tajkunske džepove".
Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.