NavMenu

MK i "Matijević" osnivaju konzorcijum za kupovinu PKB-a

Izvor: eKapija Utorak, 07.04.2015. 15:57
Komentari
Podeli

Na osnovu dugogodišnje saradnje i velikog poslovnog iskustva u oblasti agrara, kompanije "MK Group" i "IM Matijević" imaju nameru da udruže svoj kapital, znanja i iskustva i osnuju konzorcijum ova dva privredna društva, kao zainteresovanog kupca za kupovinu PKB Korporacije AD Padinska Skela. Ideja vodilja osnivanja konzorcijuma je stvaranje respektabilnog domaćeg kupca u procesu privatizacije, koji će biti ravnopravan ponuđač sa drugim domaćim i stranim investitorima, navedeno je u zajedničkom saopštenju dve kompanije.

Kompanija "MK Group" je jedna od vodećih holding kompanija u Srbiji čija je osnovna delatnost proizvodnja i trgovina poljoprivrednim proizvodima. Sa više od 30 godina iskustva svrstava se među najveće i najsnažnije kompanije u domaćem agraru, a kompanija IM "Matijević" je prisutna na srpskom tržištu od 1992. godine, kao jedna od najvećih proizvođača mesa i mesnih prerađevina. Zajedno sa privrednim društvima iz oblasti agrara, kao povezanim licima, IM "Matijević" je takođe jedna od vodećih kompanija čija je osnovna delatnost proizvodnja i prodaja poljoprivrednih proizvoda, stoji u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.