NavMenu

"Hemofarm" prodao "Symbiofarm"

Izvor: Tanjug Sreda, 13.06.2007. 09:03
Komentari
Podeli


Farmaceutska kompanija "Hemofarm" saopštila je juče (13. jun 2007. godine) da je prodala poslovnu jedinicu za proizvodnju, prodaju i distribuciju veterinarskih preparata "Symbiofarm" Veterinarskom zavodu "Subotica", članici "Victoria" grupe.

Odlukom o prodaji "Symbiofarm", "Hemofarm" nastavlja tendenciju da se fokusira na osnovnu delatnost - istraživanje, razvoj, proizvodnju i plasman lekova za humanu upotrebu, kaže se u saopštenju vršačke kompanije.

Ugovorom, koji su potpisali predsednik "Hemofarma" Miodrag Babić i predsednik "Victoria" grupe Milija Babović, predviđeno je da Veterinarski zavod "Subotica" preuzme pogon "Hemofarma" u Srpskoj Crnji, u kome se trenutno proizvode PVC rukavice i AV i transfuzioni sistemi i rekonstruiše ga za proizvodnju veterinarskih lekova.

Kupac se obavezao da će u radnom odnosu zadržati deo radnika iz ovog pogona, stoji u saopštenju "Hemofarma".

"Symbiofarm" je nastao u vreme raspada bivše Jugoslavije, kada je "Hemofarm" koncern, uvodeći i program veterinarskih preparata nastojao da kompenzuje izgubljeno tržište.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.