NavMenu

Još jedna investicija - Hrvatski startap "WhoAPI" dobija 50.000 USD od fonda "StartLabs"

Izvor: eKapija Utorak, 31.03.2015. 15:28
Komentari
Podeli
Investicioni fond "StartLabs" je svoje najnovije ulaganje od 50.000 USD usmerio na IT startap kompaniju "WhoAPI" iz Rijeke, otkrila je u razgovoru za "eKapiju" Sanja Znić, program menadžer američkog fonda sa kancelarijom u Beogradu.

- Hrvatski startap "WhoApi" je servis koji prikuplja i dostavlja iscrpne informacije o domenima i veb stranicama. Takve informacije koriste hosting kompanije, poznati brendovi i programeri iz celog sveta kako bi doneli bolje odluke i zaštitili poziciju svoje firme na internetu – istakla je naša sagovornica.

- "WhoAPI" uglavnom ima i klijente koji se bave hostingom, pa žele što jednostavnije da integrišu pretraživanje domena u postupak zakupljivanja novih paketa, među koijma su i Erste banka, "Wikipedia" i "Twitter" – dodaje Zrnić.

Inače, "WhoAPI" je registrovan u decembru 2011. godine kao "Pametni upiti" d.o.o. ("Smart queries" LTD) u Naučno-tehnološkom parku na Univerzitetu u Rijeci. Goran Duškić i Edi Budimilić su osnivači riječkog startapa, a iza sebe već imaju investicije od fondova i poslovnih anđela, kao i iskustvo iz Kalifornije.

Goran DuškićGoran Duškić

"Loyalis" stigao u SAD

Prema rečima sagovornice "eKapije", "StartLabs" je do sada investirao u pet uspešnih timova - "Business Exchange", "CaseTrek" , "CarLock", "Loyalis" i "Mango Coinz". Svi oni su dobili još jednu rundu novih investicija.

Osim investicija startapi od "StartLabsa" timovi dobijaju i potpunu podršku mentora u razvoju sve dok ne budu mogli samostalno da posluju na globalnom tržištu. Program se sastoji od tri meseca u Beogradu i tri meseca u San Francisku, i kreiran je u skladu sa potrebama svakog startapa posebno.

- Kompanija "Loyalis" je trenutno u San Francisku. Tokom šestonedeljnog boravka tim će sa američkim mentroima proći kroz go-to-market program koji su do sada imali prilike da prođu u Beogradu – najavila je Zrnić.

Finalisti "Aurea 2014"

Prvi privatni investicioni fond u regionu, "StartLabs" investira u kompanije u početnoj fazi razvoja. Krajem 2014. godine pokrenut je novi fond "StartLabs Ventures" koji će investirati u osam do deset IT kompanija u narednih 12 meseci.

Program "StartLabs"-a otvoren je tokom cele godine, a sve kompanije koje bi želele da se pridruže mogu da apliciraju na zvaničnom sajtu www.startlabs.co.

Ovim projektom "StartLabs" je došao u finale nagrade za investiciju godine "Aurea 2015" koju dodeljuje naš portal.

I.M.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.