NavMenu

Otvoren coworking prostor "Apolo" u Novom Sadu

Izvor: eKapija Utorak, 10.03.2015. 09:48
Komentari
Podeli


Član Gradskog veća za privredu Novog Sada Goran Sečujski prisustvovao je otvaranju hub & coworking prostora 'Apolo' čiji je osnivač udruženje 'e-Front'. To udruženje bavi se promocijom preduzetništva kroz organizaciju edukativnih događaja i događaja koji povezuju preduzetnike među sobom ali i sa mentorima i investitorima kako bi mogli da razviju svoju biznis ideju, saopšteno je iz gradske uprave.

- Ovo je još jedno mesto u našem gradu koje omogućava povezivanje ljudi iz različitih oblasti kreativnih industrija, koje mladim preduzetnicima, početnicima u biznisu pruža mnogo više mogućnosti, pre svega u smislu kontakata, nego što je to u slučaju kada rade sami od kuće. Prema nekim istraživanjima, rad u ovakvom prostoru doprinosi rastu produktivnosti, ali pre svega podstiče kreativnost. Ono što ovaj prostor izdvaja od drugih u Novom Sadu, je da će, zahvaljujući organizaciji 'e-Front', postati važna baza za potencijalne investitore i investicione fondove koji uglavnom ulažu u tehnološke start up-ove, a biće i mesto na kojem će početnici u biznisu imati mogućnost da stiču potrebna znanja i veštine za uspeh u poslu – naglasio je Goran Sečujski.

On je takođe rekao da će ovakav prostor doprineti da naš grad postane konkurentniji u privlačenju kreativnih ljudi, što se pokazalo u iskustvu Beograda koji ima daleko veću ponudu sličnih sadržaja.

Vrata hub & coworking prostora, koji se nalazi na četvrtom spratu 'Apolo' centra, otvorena su za sve preduzetnike, programere, frilensere i ostale koji su zainteresovani za savremen, drugačiji način rada. Na tom mestu redovno će se održavati predavanja, edukativne radionice, promocije, seminari i druge forme događaja.

Coworking prostor namenjen je onima koji su radili od kuće, jer će u njemu moći da prošire svoju mrežu kontakata i saradnika, ali pre svega da na jednom mestu, uz pun komfor i bez brige o tekućim troškovima, obavljaju svoj posao.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.