NavMenu

Koje kompanije iz Srbije su najveći izvoznici?

Izvor: Beta Utorak, 24.02.2015. 15:17
Komentari
Podeli
Vrednost izvoza 15 najvećih izvoznika u Srbiji u januaru je iznosila 252 mil EUR, a najveći izvoznik je fabrika "Fiat automobili Srbija" (FAS) u Kragujevcu sa izvozom od 81,7 mil EUR, objavilo je danas Ministarstvo finansija Srbije.

Kako se navodi na sajtu Ministarstva, izvoz FAS-a u četvrtom kvartalu prošle godine iznosio je 296,2 mil EUR, što je 98,8 mil EUR manje nego u istom periodu 2013. godine. U 2014. godini FAS je izvezao automobile u vrednosti 1,36 mlrd EUR.

Na listi vođećih izvoznika u januaru ove godine na drugom mestu je "Naftna industrija Srbije" (NIS), čiji je izvoz bio vredan 24,4 mil EUR, a na trećem mestu je "Tigar Tyers" iz Pirota sa izvozom od 21,4 mil EUR.

Među najvećim izvoznicima su i "Železara Smederevo" sa 17,1 mil EUR izvoza, "Gorenje Srbija" sa 13,1 mil EUR, "Tetrapak" iz Beograda sa 12 mil EUR i "Hemofarm" iz Vršaca sa 11,5 mil EUR.

Slede "Petrohemija" iz Pančeva sa 11,1 mil EUR, "Tarkett" iz Bačke Palanke sa 10,5 mil EUR, "Yura Corporation" iz Rače sa 10,3 mil EUR, "Sirmium steel" iz Sremske Mitrovice sa 9,5 mil EUR, "Ball Packaging" sa 9 mil EUR.

Prema podacima Uprave carina, uspešni izvoznici su i "Impol seval" iz Sevojna sa 7,1 mil EUR, fabrika čarapa "Valy" iz Beloševca sa 6,5 mil EUR i "Valjaonica bakra Sevojno" sa 6,4 mil EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.