NavMenu

EBRD izdvojio 20 mil EUR za razvoj ženskog preduzetništva na Balkanu

Izvor: Tanjug Sreda, 11.02.2015. 15:47
Komentari
Podeli
(Foto: I.Vukša)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) će obezbediti do 20 mil EUR za kreditiranje malih i srednjih preduzeća na zapadnom Balkanu čiji su lideri žene. Program "Žene u biznisu" je kombinacija finansijskih sredstava, tehničke podrške, strategija za smanjenje rizika i savetodavnih usluga za kompanije. Pružanje savetodavnih usluga i tehničke podrške finansiraju vlade Luksemburga i Švedske.

EBRD lansirala je program "Žene u biznisu" za zapadni Balkan, odobrivši banci UniCredit Banja Luka kredit vredan 2 mil EUR.

"Žene u biznisu" je sveobuhvatan program osmišljen da unapredi žensko preduzetništvo kroz pomoć malim i srednjim preduzećima (MSP) na čijem su čelu žene, navodi se u saopštenju EBRD dostavljenom Tanjugu.

Zajam odobren banci UniCredit Banja Luka prvi je u okviru programa i prvi koji je EBRD odobrio toj banci. Preduzeća čiji su lideri žene često se susreću sa teškoćama u pribavljanju kredita, a cilj programa je da se takve prepreke prevaziđu, navodi EBRD.

- Iako nam je jasno da žene igraju značajnu ulogu u preduzetništvu, verujemo da je jačanje njihove uloge važan deo unapređenja ekonomskog potencijala regiona. Naš program zasnovan je na uspešnim ranijim primerima, kao što je sličan program sproveden u Turskoj, kao i trogodišnji savetodavni programi za žene preduzetnike u Bosni i Hercegovini, Hrvatskoj i Srbiji - izjavio je predsednik EBRD za BiH Ijan Braun na prestavljanju programa u Banjoj Luci.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Građevina, Zdravstvo

Obezbeđen novac za gradnju novog objekta Kliničkog centra u Kragujevcu

Za Klinički centar Kragujevac, kako je rekao mandatar za sastav nove Vlade Miloš Vučević, obezbeđena su sredstva iz budžeta države. Dodao je da je 22. marta ove godine dobijena građevinska dozvola za izgradnju novog objekta na površini od 24.500 metara kvadratnih. - Vrednost investicije za izgradnju je 45,1 mil EUR, a planira se da novi objekat ima 351 postelju i osam operacionih sala. Početak radova na novom objektu je planiran za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.