NavMenu

"Lukoil" planira da smanji investicije 10-15%

Izvor: Tanjug Četvrtak, 22.01.2015. 16:57
Komentari
Podeli

(Foto: ekapija)
Ruska naftna kompanija "Lukoil" ne planira da smanji broj radnika, ali neće primati ni nove, rekao je u četvrtak novinarima direktor kompanije, Vagit Alekperov.

On je u kuloarima Svetskog trgovinskog foruma u Davosu, takođe kazao da Lukoil planira da ove godine smanji investicije 10 do 15 odsto, preneo je sajt Finmarket.ru .

"Nećemo smanjivati broj radnika, ali nećemo ni primati nove ljude, bez obzira na to što ove godine uvodimo skoro pet milijardi dolara osnovnih stredstava u istraživanje i proizvodnju", precizirao je Alekperov.

- Sa kadrovskim potencijalom koji sada imamo, podići ćemo produktivnost uvođenjem novih tehnologija. To nam daje mogućnost da u budžetu za 2015. uštedimo 1,5 mlrd USD, pri određenoj ceni nafte i određenom kursu rublje - dodao je on.

Alekperov je podsetio da je kompanija imala maksimalne investicije u periodu 2011-2014. godine, kada je pokrenula velike projekte.

- Zato smatram da će smanjenje investicionog programa ove i naredne godine izbalansirati budžet kompanije", rekao je on i napomenuo da su prošle godine investicije bile oko 15-16 mlrd USD.

Šef "Lukoila" smatra da je objektiva cena nafte u prvom tromesečju ove godine 50 USD za barel, a da će cele godine biti na nivou 60-70 USD za barel.

On je ukazao da je kompanija napravila nekoliko scenarija budžeta za 2015. godinu, za cenu nafte od 40, 50 i 60 USD za barel, rekao je Alekperov u intervjuu TV "Russian 24".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.