NavMenu

Odluka o prodaji "Mitrosa" odložena za nedelju dana

Izvor: RTV Nedelja, 11.01.2015. 14:10
Komentari
Podeli

Iako je za petak, 9. januar bilo najavljeno donošenje odluke Odbora poverilaca o prodaji sremskomitrovačkog "Mitrosa" to se ipak nije dogodilo. Odluka je odložena zbog procesnih razloga za sedam dana, rečeno je RTV-u u Odboru poverilaca.

Tada će biti i poznato da li će to preduzeće iz stečaja biti prodato za 800.000 EUR jedinom zainteresovanom kupcu - austrijskom "Gierlingeru" ili će nastaviti da tavori.

Prema saznanjima RTV-a, naredna sednica odbora poverilaca održaće se kroz nedelju dana i tada će, najverovatnije, biti prihvaćena ponuda "Gierlingera" pošto je to poslednja šansa za prodaju "Mitrosa".

Naime, austrijski investitor je još na prvom obraćanju medijima istakao da je čvrsto rešen da ostane u Sremskoj Mitrovici a to znači da će, ako ne kupi "Mitros", za nekoliko meseci izgraditi novu klanicu u ovom gradu.

Izvori bliski Odboru poverilaca tvrde da većina članova odbora zastupa stav da "Mitros" treba prodati jer će bivši gigant teško naći novog kupca ako Austrijanci u gradu naprave novu klanicu.

Na sastanku u petak, obavljena je zamena dosadašnjeg člana Odbora iz DDOR-a novim članom, a to je gradski pravobranilac Miroslav Medić.

Nezvanično saznajemo, da je ostavka predstavnika DDOR-a podneta još pre godinu dana.

U odboru poverilaca sedi ukupno pet članova. Pored Medića to su dva advokata koji zastupaju radnike, predstavnici "Takovo agrara" i Elektrovojvodine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, IT, Telekomunikacije, Zdravstvo

Saradnja sa kompanijom Merk na podsticanju inovacija u Srbiji

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović i direktor za Srednju Evropu i senior potpredsednik u kompaniji Merk Fransoa Feg potpisali su u Vladi Srbije Memorandum o razumevanju, koji je važan za nastavak strateške saradnje sa BIO4 kampusom. Begović je ocenila da je ovaj memorandum potvrda partnerstva na polju biomedicine, biotehnologije i nauke u Srbiji, izrazivši zadovoljstvo time što se jedna od najvažnijih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.