NavMenu

Dijalog biznisa i društva - Konferencija "CSR Forum" 16. decembra u Narodnoj banci Srbije

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.12.2014. 15:47
Komentari
Podeli
Peta međunarodna konferencija o društveno odgovornom poslovanju – CSR Forum održaće se 16. decembra u Narodnoj banci Srbije, u organizaciji Foruma za odgovorno poslovanje i Smart kolektiva, saopštili su organizatori.

Kako je navedeno, CSR Forum je najrelevantniji događaj o društveno odgovornom poslovanju u Srbiji koji, kroz učešće uticajnih gostiju iz inostranstva i predstavnika svih sektora, jednom godišnje preispituje stanje, trendove i mogućnosti za unapređenje postojećih praksi. Ove godine program konferencije obuhvata sedam različitih sesija u kojima će se diskutovati o aktuelnim temama iz ove oblasti, dodelu Nagrade za korporativno volontiranje i Sajam partnerstva na kojem će organizacije i socijalna preduzeća predstaviti predloge za saradnju sa poslovnim sektorom.

O tome šta motiviše jednu kompaniju da se ponaša društveno odgovorno i koja je uloga društveno odgovornog poslovanja u konkurentnosti kompanija diskutovaće Stiven Fiš, rukovodeći partner, EY, Dejan Turk, CEO "Vip mobile", Marinos Vatis, predsednik Izvršnog odbora Vojvođanske banke i Dimitar Andonov, direktor operacija "Coca-Cola" kompanije za Srbiju, Crnu Goru i Makedoniju. Na panelu posvećenom razvoju CSR-a u regionu, učestvuje i Marija Aleksiju, CSR direktor Titan Grupe u Grčkoj koja će podeliti svoja iskustva sa učesnicima konferencije. U okviru drugih panel sesija na konferenciji diskutovaće se o saradnji biznisa i socijalnih preduzeća, izveštavanju o održivosti i cause-related marketingu, a na Ekonomskom fakultetu u saradnji sa "Career Days" biće održan panel posvećen preduzetničkoj kulturi kod mladih i dostupnim oblicima podrške za mlade preduzetnike.

Uvodna obraćanja na konferenciji održaće Frederik Kuen, predsednik Foruma za odgovorno poslovanje i predsednik IO Societe Generale Srbija, Aza El-Abd, direktorka Misije USAID (TBC) i Željko Sertić, ministar privrede (TBC). Na ovogodišnjem CSR forumu biće održana i dodela Nagrade za korporativno volontiranje 2014, koja je ovaj put posvećena angažovanju kompanija u poplavama.

U okviru CSR Foruma održava se i 6. Sajam partnerstva na kojem će 16 organizacija i socijalnih preduzeća predstaviti predloge za saradnju sa poslovnim sektorom. Svi učesnici konferencije dobiće publikaciju koja obuhvata predloge za saradnju 25 organizacija i socijalnih preduzeća sa biznis sektorom i koja će u elektronskom obliku nakon konferecije biti distribuirana širem poslovnom sektoru.

Konferenciju je podržao USAID. Pokrovitelj konferencije je kompanija "Coca-Cola Hellenic", partneri su Societe Generale Srbija i Vojvođanska banka, partner i pokrovitelj regionalnog panela je kompanija Titan Cementara Kosjerić. Prijatelji konferencije su TACSO, Ambasada Švedske, Narodna banka Srbije i kompanija Vip mobile.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Finansije

Mali: UK Export Finance zainteresovan za finansiranje nekoliko projekata u Srbiji

UK Export Finance (UKEF) zainteresovan je da podrži nekoliko projekata u Srbiji, najavio je ministar finansija Siniša Mali. On se sastao sa Timom Reidom, generalnim direktorom UK Export Finance. Razgovarali su o nekoliko značajnih projekata širom Srbije koje ta finansijska institucija želi da podrži. - Drago mi je što sam imao priliku da predstavim naše makroekonomske rezultate, za koje smo dobili pohvale, ali i da čujem da je UK

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.