NavMenu

Vode Parka prirode Stara planina poribljene šaranskom i pastrmskom mlađi

Izvor: Tanjug Subota, 15.11.2014. 09:24
Komentari
Podeli
Zavojsko jezero na Staroj planini poribljeno je u petak (14. novembra 2014. godine) sa više od dve tone šaranske mlađi.

To su učinile ekipe Šumskog gazdinstva Pirot, a po rečima upravnika Parka prirode Stara planina Igora Petrovića, poribljavanje je izvedeno zahvaljujući odličnoj saradnji sa Hidroelektranom "Pirot".

- Zavojsko jezero je poribljeno sa više od 2.500 komada šaranske riblje mlađi. Ovim poribljavanjem ispunjen je plan za unapređenje ribolovnog područja Parka prirode Stara planina za ovu godinu. Takođe, realizovali smo i akciju poribljavanja voda Parka prirode sa 25.000 komada pastrmske mlađi - rekao je Petrović novinarima.


Poribljene su Crnovrška i Golema reka, koje se nalaze u knjaževačkoj opštini ali takođe pripadaju Parku prirode Stara planina sa po 7.500 komada pastrmske mlađi, dodao je on.

Reka Visočica u pirotskoj opštini, takođe, je poribljena sa 10.000 komada pastrmske mlađi, kazao je Petrović.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

14.04.2024.  |  Finansije

Za 10 meseci zabrane izvoza robe šteta 200 mil EUR

Zbog zabrane trgovine srpskim proizvodima na teritoriji Kosova i Metohije od juna 2023. godine, pa do sada, domaća privreda beleži gubitak od 150 do 200 mil EUR. To Srbiji, ipak, ništa ne znači, kako navodi Bojan Stanić, pomoćnik direktora Sektora za strateške analize i usluge pri Privrednoj komori Srbije (PKS), jer vlasti u Prištini i dalje ne odustaju od svoje politike, tako da našoj zemlji ostaje samo da sabira gubitke, jer na

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.