NavMenu

Rekonstrukcija nasipa na Adi Ciganliji gotova do leta

Izvor: Glas javnosti Petak, 20.04.2007. 10:35
Komentari
Podeli

Na 200 metara od atraktivnih golf terena, pre četiri meseca počela je treća faza rekonstrukcije nasipa na Adi Ciganliji. U pratnji investitora, kraj radova na deonici obišli su Srđan Jovanović, šef gradskog štaba za odbranu od poplava, i Predrag Petrović, direktor JP "Ada Ciganlija".

Ovaj nasip je još jedan u nizu uspešnih rezultata saradnje vlada Srbije i Beograda. Republika je za ovaj projekat, koji bi u potpunosti trebalo završiti do kraja leta, izdvojila 115 miliona dinara iz budžeta, a Grad 50 miliona dinara.

- Za nekoliko dana, na ovom mestu će niknuti trava, pa će i ovaj deo Ade moći poslužiti za rekreaciju. Nova deonica od oko 800 m biće završena za dvadesetak dana, a u toku leta završićemo ceo nasip - izjavio je Veljko Dimitrijević, direktor JVP "Srbije vode".

Na raspisanom javnom tenderu, uloga izvođača pripala je Vodoprivrednoj organizaciji iz Ćuprije i preduzeću "Ivan Milutinović". Rekonstrukcija nasipa iskorišćena je da se istovremeno uradi i rekonstrukcija vodovodne i elektro mreže i na taj način reše glavna infrastrukturna pitanja ovog dela Beograda.

- Izgradnjom vodovodne i elektro mreže vlasnici splavova prvi put u istoriji našeg grada moći će legalno da dobiju priključak za struju i tako će se izbeći ilegalno dovođenje električne energije do obližnjih naselja i narušavanje sigurnosti Ade od poplava - rekao nam je Predrag Petrović, direktor JP "Ada Ciganlija".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Srbija će projekat "letećih taksija" za EXPO razvijati sa kompanijom Airbus - Najavljeno potpisivanje memoranduma

Vlada Srbije će sa kompanijom Airbus potpisati memorandum za projekat razvoja Air mobility-ja, koji podrazumeva upotrebu malih, visoko automatizovanih aviona, na nižim visinama u urbanim i gradskim oblastima, najavio je ministar finansija Siniša Mali. Mali je na svom Instagram profilu napisao da je sa regionalnim direktorom prodaje u kompaniji Airbus za Istočnu Evropu Aleksandrom Bojanićem, razgovarao je o uvođenju letećih taksija. -

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.