NavMenu

Vlada usvojila predlog rebalansa budžeta

Izvor: Beta Sreda, 22.10.2014. 10:15
Komentari
Podeli

(Foto: srbija.gov.rs)
Vlada Srbije usvojila je danas predlog rebalansa ovogodišnjeg budžeta i set zakona čijom primenom se obezbeđuje finansijska stabilnost ekonomskog sistema zemlje, saopštila je vladina pres služba.

Usvojeni su i nacrti odluka o davanju saglasnosti na odluke o izmenama i dopunama finansijskih planova Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje, Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje, Nacionalne službe za zapošljavanje i Fonda za socijalno osiguranje vojnih osiguranika.

Vlada je usvojila i Predlog zakona o privremenom uređivanju osnovica za obračun i isplatu plata, odnosno zarada i drugih stalnih primanja kod korisnika javnih sredstava, Predlog zakona o privremenom uređivanju načina isplate penzija i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o centralnom registru obaveznog socijalnog osiguranja.

Ti predlozi zakona upućeni su Skupštini Srbije na razmatranje.

- Predlogom rebalansa budžeta Srbije predviđeno je da budžetski deficit iznosi 225 milijardi dinara, umesto 182 milijarde dinara - rekao je danas ministar finansija
Dušan Vujović.

On je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da su predlogom rebalansa koji je Vlada danas usvojila, budžetskih rashodi povećani sa 1.113 milijardi dinara na 1.122 milijarde, a prihodi smanjeni sa 930 na 897 milijardi dinara.

Vujović je kazao da će u Skupštini Srbije rasprava o predlogu rebalansa početi u petak, 24. oktobra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Industrija, Građevina, Saobraćaj, Finansije

Feka Automotive gradi energetski efikasan proizvodni objekat - EBRD odobrila 15 mil EUR

Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) podržava ovu investiciju odobravanjem kredita od 15 mil EUR kompaniji Feka Automotive (Feka), proizvođaču automobilske rasvete iz Srbije. Feka, koja ima ugovore o snabdevanju sa vodećim međunarodnim proizvođačima automobila kao što su Tojota, Folksvagen i Stelantis, koristiće sredstva da poboljša svoju ukupnu efikasnost i poveća dostupnost pouzdanih uređaja za osvetljenje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.