NavMenu

Otvoren poslovno-logistički centar "Kovinoplastike Lož" u Šimanovcima

Izvor: Tanjug Petak, 13.04.2007. 09:12
Komentari
Podeli

Slovenačka firma "Kovinoplastika Lož" i njena ćerka firma u Srbiji "Lož" otvorile su u Šimanovcima poslovno-logistički centar u koji je uloženo 1,2 mil EUR.

- Novi objekat će raspolagati sa 1.000 m2 skladišnog i 500 m2 poslovnog prostora, na zemljištu od 5.000 m2 - rekao je direktor "Loža" u Šimanovcima Slobodan Vunduk.

Predsednik Upravnog odbora "Kovinoplastike" Alojz Mazi je kazao da su u planu dalja ulaganja u proizvodnu delatnost, s obzirom na to da se očekuje rast prodaje. Firma u Šimanovcima postoji već 15 godina, a prošle godine je sa devet zaposlenih ostvarila 3 mil EUR prodaje okova za građevinsku stolariju i sudopera.

Predsednik SO Pećinci Živko Marković istakao je da je u Šimanovcima stvoren povoljan ambijent za ulaganja, tako da su do sada na 350 hektara domaći i inostrani investitori uložili više od 200 mil EUR u poslovne objekte.

On je najavio da će lokalna skupština uskoro usvojiti odluku da se još 1.500 ha izdvoji za industrijsku zonu, kao i da će, kao i do sada, pružati svu moguću pomoć investitorima sa ciljem da se što više ljudi zaposli.

Otvaranju centra prisustvovali su direktor Privredne komore Srbije Ljubiša Dimitrijević i ambasador Slovenije u Beogradu Miroslav Luci.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.