NavMenu

Voćarima i do 20 miliona dinara - Novi konkurs "Fruits&Berries" otvoren do 31. decembra

Izvor: Jugmedia Ponedeljak, 20.10.2014. 15:54
Komentari
Podeli
Danski program razvoja voćarstva na jugu Srbije "Fruits&Berries" raspisao je novi konkurs za korišćenje sredstava za unapređenje proizvodnje, prerade i plasmana višnje, šljive, trešnje, maline, borovnice, jagode i kupine.

Konkurs će biti otvoren do 31. decembra, a podsticajna sredstva su namenjena voćarima sa područja Nišavskog, Topličkog, Jablaničkog, Pčinjskog i Pirotskog okruga.

Voćari mogu da konkurišu za pomoć pri kupovini opreme i mehanizacije i za podizanje proizvodnih i matičnih zasada voća.

Za kupovinu oreme i mehanizacije minimalni iznos podsticajnih sredstava može da iznosi 50.000 dinara, a maksimalni iznos pomoći je 20 miliona dinara.

Makismalni iznos podstizacajnih sredstava za podizanje matičnih zasada iznosi tri miliona dinara.

Podsticaji za podizanje proizvodnih zasada voća nisu ograničeni novčanim iznosima, već površinom zasada.


Najmanja površina proizvodnog zasada za koju se može dobiti subvencija iznosi 10 ari po vrsti jagodičastih voćaka i 30 ari po vrsti koštičavih voćaka, a najveća površina za koju može da se dobije podsticaj je 10 hektara za zasade koštičavog voća i pet hektara za zasade jagodičastog voća.

Za pomoć prilikom konkurisanja zainteresovani voćari mogu da se obrate konsultatnima programa "Fruits&Berries", a dodatne informacije mogu da se dobiju i na sajtu ovog programa i sajtu Ministarstva poljoprivrede.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

eKapija+

Vidi sve
Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.