NavMenu

Obustavljen tender za gradnju saobraćajnice od naselja Stepa Stepanović do Braće Jerković koja je deo SMT - Ide se u konkurentni postupak

Izvor: eKapija Utorak, 17.05.2022. 15:35
Komentari
Podeli
(Foto: Aleksandar Parezanović)
JP Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda oglasila je konkurentni postupak sa pregovaranjem za izvođenje radova na izgradnji saobraćajnice Borska-Lasta-sektor 3.

Vrednost posla je 1,6 milijardi dinara.

Reč je o saobraćajnici od naselja Stepa Stepanović do naselja Braće Jerković na, kako je zamenik gradonačelnika naziva, "unutrašnjoj obilaznici Beograda" (zvanično: Spoljna magistralna tangenta - SMT).

Prethodno je za izgradnju ove saobraćajnice krajem februara raspisan tender iste vrednosti, koji je obustavljen jer su dve pristigle ponude bile neprihvatljive, s obzirom da su prešle procenjenu vrednost javne nabavke.

Jednu od od dve ponude dale su Strabagove firme Crnagoraput i Pomgrad inženjering iz Splita, a drugu grupa ponuđača na čelu sa firmom AB Construct team iz Beograda. Kako je ranije naveo zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, rok za završetak gradnje saobraćajnice od Stepe Stepanovića do Braće Jerković biće 18 meseci.

Ukupna dužina saobraćajnice je 1.067 metara, sa svim pripadajućim raskrsnicama. Trasa koja se gradi počinje neposredno posle raskrsnice sa Ulicom vojvode Stepe, pruža se pored naselja Stepa Stepanović, ukršta se sa Bulevarom Peka Dapčevića i završava neposredno posle raskrsnice sa Ulicom braće Jerković.


Obuhvatiće i vijadukt dužine 253 metra na potezu od Bulevara Peka Dapčevića do Ulice Braće Jerković. Širina saobraćajnice je 24 metra, sa po dve saobraćajne trake po smeru, obostranim trotoarima i mostovskom konstrukcijom.

Prema rečima Vesića, radovi će se izvoditi u dve faze - prvu čini deonica od Vojvode Stepe do iza raskrsnice sa Bulevarom Peka Dapčevića, dok drugu fazu čini nastavak deonice do kraja Sektora 3 kod naselja Braće Jerković.

B. P.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.