NavMenu

Momirović: Sektor 6 obilaznice oko Beograda gotov do kraja 2022. godine

Izvor: Tanjug Nedelja, 26.12.2021. 15:54
Komentari
Podeli
Sektor 6 obilaznice oko Beograda bi trebalo da bude gotov do kraja sledeće godine a nadamo se da ćemo u narednih nekoliko meseci moći da pustimo šest kilometara zaključno sa tunelom Straževica, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović.

- Time ćemo, nadam se, moći da približimo kraju taj projekat koji deranžira Beograđane - rekao je Momirović na pitanje novinara kada se može očekivati kraj radova na obilaznici oko Beograda.

Upitan za rok završetka autoputa do Požege naveo je da će se to znati veoma brzo i ocenio da je nastavak autoputa Miloš Veliki prema Požegi veoma težak zadatak, jer su na njemu dva najduža tunela u Srbiji.

- Nama je apsolutni prioritet da završimo 11 km od Preljine preko Pakovraća, odnosno obilaznicu oko Čačka - rekao je Momirović odgovarajući na pitanja novinara nakon predstavljanja projekta Čista Srbija u Privrednoj komori Srbije.

Upitan da li postoji neki plan da kamenolomi koji se sada, zbog velike gradnje sve više otvaraju, ne zagađuju okolinu, rekao je da je u situaciji kada se gradi tako puno kao što je kod nas slučaj sasvim normalno da ima toliko kamenoloma ali da će se pomagati ljudima koji zbog izgradnje trpe bilo kakvu štetu.

- Tako je kada se izvode građevinski radovi u ovom obimu, kao što mi radimo i onda imate problem sa građevinskim materijalom. Mi sada imamo više od 90.000 aktivnih gradilišta u zemlji i nije lako obezbediti materijal za sve te projekte - rekao je Momirović.

On je naveo da razume to što radovi deranžiraju okolno stanovništvo, uznemiravaju ih ali da je to neminovno kada se puno gradi.

- Kada se ovi projekti završe, oni će svakako pre svega povećati kapital ljudima koji žive uz autoputeve, koliko god da im je trenutno neprijatno. Svaki problem koji nastane u izgradnji ovih autoputeva mi ćemo rešiti kada se izgradnja završi, nezavisno od toga da li se radi o kamenolomu, reci, lokalnim putevima - istakao je ministar.

Dodao je da Vlada Srbije ne potcenjuje te probleme, da će ih rešavati i zamolio ljude koji žive blizu gradilišta za strpljenje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Finansije

Kompanija Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus želi da kupi 17% u Addiko banci

Kompanija srpskog biznismena Miodraga Kostića Agri Europe Cyprus Ltd. želi da kupi manjinski deo u Addiko banci, čije je sedište u Beču, i koja se specijalizovala za "retail" bankarstvo. Kostić nastoji da uveća svoj udeo na bankarskom tržištu Evrope, piše Bloomberg. Agri Europe je tražio da otkupi udeo od oko 17% u Addiko banci preko javne ponude za preuzimanje akcija, pokazuju podaci iz ponude u koju je Bloomberg imao uvid. S druge

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.