NavMenu

Prvi korak u gradnji novog gasovoda - Raspisan tender za nadzor na projektu gasne interkonekcije sa Bugarskom

Izvor: eKapija Ponedeljak, 11.01.2021. 12:33
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Sergey_R/shutterstock.com)Ilustracija
Ministarstvo rudarstva i energetike Vlade Republike Srbije saopštilo je da je danas raspisan Javni poziv za izbor nadzora na projektu gasne interkonekcije Srbija-Bugarska, što predstavlja prvi korak u pripremi za početak izgradnje novog gasovoda, koji se očekuje krajem ove godine.

Planirani kapacitet gasovoda Niš–Dimitrovgrad je 1,8 milijardi kubika godišnje, a procenjena ukupna investiciona vrednost projekta je 85,5 mil EUR, koji će biti obezbeđeni iz pretpristupnih fondova Evropske unije i zajma Evropske investicione banke.

- Realizacijom projekta obezbeđuje se diverzifikacija pravaca i izvora snabdevanja gasom, što će značiti veću sigurnost snabdevanja Republike Srbije i regiona, i omogućava dalji razvoj distributivne gasne mreže u centralnoj, istočnoj i južnoj Srbiji - navodi se u saopštenju.

Više detalja o tenderu pogledajte OVDE.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Saobraćaj

Jovanović: Razmotriti kupovinu Siemens tramvaja proizvedenih u Kragujevcu za GSP Beograd

Gradska vlast u Beogradu treba da razmotri kupovinu tramvaja od kompanije Simens (Siemens), koji se proizvode u Kragujevcu, ukazao je direktor Centra za lokalnu samoupravu (CLS) Nikola Jovanović. Jovanović je u pisanoj izjavi podsetio da je pre tri godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio mogućnost kupovine Simens tramvaja koji se proizvode u Kragujevcu, za potrebe beogradskog GSP-a. - Kako su ovi tramvaji bili u

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.