NavMenu

Obilaznica oko Temerina rasteretila bi glavnu ulicu - Investicija nedostižna za Opštinu

Izvor: pannonrtv.com Četvrtak, 03.12.2020. 08:45
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/Majna)
Na glavnoj ulici u Temerinu neprekidno se odvija putnički i teretni saobraćaj. Saobraćaj u pravcu sever-jug je intenzivan pre svega zbog blizine Novog Sada. Izgradnja obilaznice je, zbog rasterećenja ovog mesta, već dugo aktuelno pitanje.

Kroz glavnu ulicu dnevno prosečno prođe devet hiljada vozila, ali u periodima intenzivnijeg saobraćaja i do 12.000 vozila. Pored zagađenja vazduha i buke, to ima i druge negativne efekte na kvalitet života.

Planovi za izgradnju obilaznice postoje još od sredine prethodne decenije. Obilaznica oko Temerina dobila je svoje mesto i u koalicionom sporazumu između Saveza vojvođanskih Mađara i Srpske napredne stranke, koji je potpisan u novembru.

- To je ogromna investicija, koju opština iz sopstvenih sredstava nikada ne bi mogla da realizuje. Kružni tok na ulazu iz pravca Bačkog Jarka, to je početna tačka, on je već 2018. godine izveden tako da se iz njega može isključiti na obilaznicu - rekao je Robert Pastor, predsednik Skupštine opštine Temerin.

Postoji nekoliko ideja o mogućoj putanji obilaznice. Izrada projektne dokumentacije, otkup zemljišta i mnogi drugi detalji, predstavljaju prema nadležnima samo početak jednog dugog procesa.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.