NavMenu

Pet miliona dinara za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog putovanja u Srbiji

Izvor: eKapija Petak, 11.06.2021. 12:46
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pavel L Photo and Video/shutterstock.com)Ilustracija
udžet od pet miliona dinara predviđen je za podsticanje unapređenja organizovanog turističkog prometa na teritoriji Srbije, odlučila je Vlada, koja je usvojila Uredbe o uslovima i načinu dodele i korišćenja sredstava.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić istakla je da su, imajući u vidu da je turizam u Srbiji zbog pandemije pretrpeo ogroman pad, neophodni direktni podsticaji koji će omogućiti oporavak sektora, koji inače ima veliki uticaj i na druge privredne grane.

Ona je ukazala na to da će subvencije koje se odnose na organizovanje turističkih putovanja doprineti povećanju motivisanosti za dovođenje stranih gostiju, fleksibilnijem pristupu u politici cena i određenom stepenu amortizacije negativnih cenovnih uticaja, navedeno je na sajtu Ministartsva.

Na osnovu Uredbe, pravo na dodelu subvencija imaju turističke agencije, organizatori turističkog putovanja registrovane na teritoriji Srbije, koje poseduju propisanu licencu, i to po realizaciji organizovanog dovođenja turističkih grupa domaćih ili stranih turista (najmanje 15 turista).


Iznos sredstava subvencija za ostvarena tri do četiri noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za ostvarena dva do četiri noćenja za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti iznosi 15 EUR.

Za ostvarenih pet i više noćenja, za organizovano turističko putovanje, odnosno za međunarodni kongres/međunarodni korporativni događaj, po stranom turisti subvencija iznosi 20 EUR.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

21.04.2024.  |  Građevina

Cveta visokogradnja u Kraljevu - Sve interesantnija i Ribnica

Poslednjih godina gradi se veliki broj zgrada u prvoj gradskoj zoni u Kraljevu. Na nekoliko lokacija u užem i širem gradskom jezgru niču višeporodični stambeni objekti. - Trenutno je u izgradnji devet zgrada u užoj gradskoj zoni, a one su u različitim fazama izgradnje - kaže Zvonko Kovačević rukovodilac Odeljenja za urbanizam, građevinarstvo i stambeno-komunalne delatnosti. U toku su i završni radovi na dve zgrade u Zelenoj gori, a

21.04.2024.  |  Vesti

Sporazum sa MMF-om biće produžen na još najmanje dve godine

21.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.