NavMenu

15,2 miliona dinara iz budžeta Kikinde za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje

Izvor: Dnevnik Četvrtak, 15.04.2021. 11:54
Komentari
Podeli
Gradska kuća u Kikindi (Foto: Rajko Karišić)Gradska kuća u Kikindi
Lokalna samouprava Kikinde raspisala je javni poziv za dodelu sredstava za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje. Za tu namenu je za 16 vidova podrške iz gradske kase Kikinde u ovoj godini izdvojeno 15,2 miliona dinara.

- Subvencionisaće se sve mere za koje su poljoprivrednici iskazali interesovanje. Tu spadaju osiguranje useva čemu je pridodato osiguranje životinja, kreditna podrška, nabavka novih sadnica, bušenje bunara, nabavka sistema za navodnjavanje kap po kap, kao i nabavka konstrukcija za plastenike i folija, a među najzanimljivijima je mera podrške mladima u ruralnim područijima - ukazao je rukovodilac Odseka za poljoprivredu u Gradskoj upravi Kikinde Dalibor Oličkov, prilikom obilaska gazdinstva Stepanov u Iđošu.

Gazdinstvo Bogdana Stepanova iz Iđoša je lane na gradskom konkursu ostvarilo sredstva u iznosu od 100.000 dinara za kupovinu drobilice, mašine za usitnjavanje otpada koji ostane po završetku rezidbe vinove loze.

- Mašina nam je velika pomoć. Vinogradari imaju problem sa ostacima nakon orezivanja, a ova mašina svo granje pretvori u štapićastu formu koja se koristi kao organsko đubrivo ili ogrev – rekao je Stepanov.

Grad Kikinda svake godine izdvaja značajna sredstva za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje, a sredstva su namenjena i za sufinansiranje udruženja u oblasti poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Da bi se konkurisalo dokumentaciju je neophodno dostaviti na pisarnicu Gradske uprave Kikinde, putem pošte ili lično, svakog radnog dana do do 15 sati na Trgu srpskih dobrovoljaca broj 12 u Кikindi. Кonkurs je otvoren formalno do 1. decembra ove godine, odnosno do utroška namenjenih sredstava.

Poljoprivredna gazdinstva sve informacije o raspisanim javnim pozivima za subvencionisanje poljoprivredne proizvodnje mogu naći na zvaničnom sajtu Grada Кikinde, ili lično u kancelarijama 70 i 71 Gradske kuće.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Gradiće se parking na Jastrepcu u okolini Kruševca

Gradska uprava grada Kruševca raspisala je javni poziv za izgradnju parking prostora sa pristupnom saobraćajnicom na planini Jastrebac. Procenjena ukupna vrednost radova bez PDV-a iznosi 24.196.392 dinara. Rok za prijavu je 13. maj. Detalje pogledajte OVDE.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.