NavMenu

Vlada Švajcarske pomaže ranjive grupe u Srbiji sa 435.000 EUR

Izvor: Beta Ponedeljak, 25.01.2021. 13:48
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Raten-Kauf)Ilustracija
Program Swiss PRO objavio je dva nova javna poziva u cilju pružanja podrške lokalnim zajednicama u ublažavanju uticaja krize izazvane koronavirusom.

Saopšteno je da će Vlada Švajcarske sa 435.000 EUR podržati do 30 projekata za najugroženije. Tim projektima se povećava dostupnost usluga socijalne zašite za najmanje 1.000 korisnika iz ranjivih društvenih grupa, kao i poboljšava pristup pravima i osnovnim potrebama za najmanje 300 građana koji žive u podstandardnim romskim naseljima.

Do 20 lokalnih samouprava će dobiti podršku za sprovođenje usluga socijalne zaštite usmerenih na ublažavanje efekata pandemije, a ukupna vrednost tog poziva je 312.000 EUR, dok će projekti trajati od 10 do 12 meseci, uz mogućnost partnerstva sa centrima za socijalni rad.

Podrška je namenjena za uspostavljanje nove standardizovane usluge socijalne zaštite koja se trenutno ne pruža, proširenje obuhvata postojećih usluga socijalne zaštite na veći broj korisnika ili početak primene inovativne usluge socijalne zašte, poručeno je u saopštenju programa Swiss PRO.

Javni poziv je otvoren do 26. februara a pravo učešća ima 96 gradova i opština iz Šumadije, zapadne, istočne i južne Srbije, i to iz druge, treće i četvrte grupe razvijenosti, a koje trenutno pružaju do tri usluge socijalne zaštite u lokalnoj zajednici.

Još 10 lokalnih projekata će biti podržano u okviru javnog poziva za podršku odgovoru na posledice pandemije u podstandardnim romskim naseljima, a ukupna vrednost tog poziva je 123.000 EUR, dok će projekti trajati od osam do 10 meseci.

Taj javni poziv je otvoren do 26. februara, a pravo učešća ima 57 lokalnih samouprava koje imaju na svojoj teritoriji najmanje jedno neformalno naselje sa najmanje 100 građana, kao i organizacije civilnog društva koje imaju najmanje dve godine iskustva, naročito u radu na poboljšanju statusa romske nacionalne manjine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, Finansije

Grad ustupa privatnicima više od 30 zemunskih i palilulskih autobuskih linija - Spreman nacrt JPP na deset godina, posao težak pola milijarde evra

Gradske linije na potezima 100 i 700, kao i još nekoliko linija koje prelaze preko Novog Beograda i Zemuna, definitivno će biti ustupljene privatnim prevoznicima. Danas se održava hitna telefonska sednica Privremenog organa grada, na kojoj je od 100 tačaka, najvažnija upravo ona koja se tiče Odluke o usvajanju predloga projekta javno-privatnog partnerstva u obavljanju javnog prevoza na pomenutim linijama. Nacrtom ove odluke predviđeno je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.