NavMenu

Iz novog fonda EBRD-a 10 mil EUR za mala i srednja preduzeća u zemljama bivše Jugoslavije

Izvor: Dnevnik Utorak, 09.07.2019. 17:51
Komentari
Podeli
(Foto: Maryna Pleshkun/shutterstock.com)
Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) uložiće 10 mil EUR u fond "Invera Prajvat Ikvajati" (Invera Private Equity), koji će se fokusirati na podršku i razvoj malih i srednjih privatnih preduzeća u Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, saopšteno je danas (u utorak, 9. jula 2019.) iz EBRD-a.

- EBRD-ova investicija će omogućiti banci da se pozabavi segmentom privatnog kapitala malih i srednjih preduzeća u jugoistočnoj Evropi. Uzbuđeni smo što podržavamo osnivanje novog lokalnog i nezavisnog tima - izjavila je direktorka i šefica EBRD-ovog tima za kapitalne fondove En Fosmal.


"Invera Ikvajati Partners" je novoosnovani fond privatnog kapitala, čija je ciljana vrednost 100 mil EUR, navodi se u saopštenju EBRD-a dostavljenom Tanjugu, uz ocenu da ovaj region ima snažan preduzetnički potencijal koji često koči otežan pristup finansiranju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Agro, Finansije

Kompanija Gebi novi vlasnik nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinka - U planu investicije i ulazak na tržište maloprodaje pšeničnog brašna i testa

Kompanija Gebi iz Čantavira otkupila je zaštitni znak, mlinove, silose i fabriku testa nekadašnjeg mlinskog giganta Fidelinke iz Subotice. Kako je za RTV rečeno u ovoj kompaniji, koja se prvenstveno bavi proizvodnjom stočne hrane i agrokooperacijom, planiraju modernizaciju ovih pogona i ponovno osvajanje tržišta brašna i testa pod brendom "Fidelinka 1868". Nekada su silosi u Aleksandrovu, predgrađu Subotice, bili sinonim za kvalitet i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.