NavMenu

Razvojni fond Vojvodine priprema dve nove kreditne linije - Sredstva za razvoj turizma i podršku IPARD projektima

Izvor: eKapija Utorak, 09.01.2018. 15:28
Komentari
Podeli
Goran SavićGoran Savić
Razvojni fond Vojvodine u 2018, osim osam kreditnih linija za kojima je vladala najveća tražnja u 2017. i koje su dodatno poboljšane, uvodi i dva nova konkursa za pravna lica, preduzetnike i registrovana poljoprivredna gazdinstva, sa rokom od 7 godina, dve godine grejs perioda i kamatnom stopom 1-3%. U pitanju su dugoročni krediti za razvoj turizma (Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam subvencioniše kamatnu stopu) sa opredeljnih 200 miliona dinara i dugoročni krediti za podršku IPARD projektima sa opredeljnih 500 miliona dinara, saopšteno je danas iz RFV.

Za Razvojni fond Vojvodine 2017. godina bila je najuspešnija od osnivanja, posmatrajući odobrene i realizovane kreditne zahteve po konkursima fonda. Vrednost podnetih zahteva bila je 1,41 milijardi dinara, a odobreno je 916,7 miliona dinara.

- RFV je svojom kreditnom politikom, sa rokovima otplate do 7 godina, grejs periodom do 2 godine, fiksnim i niskim kamatnim stopama od 1-3% na godišnjem nivou, veoma uticao na kreditnu ponudu banaka i sniženje kamatnih stopa. Time je privrednicima koji posluju na teritoriji Vojvodine omogućeno povoljnije korišćenje finansijskih sredstava za sve vrste investicija i obrtna sredstva - navedeno je u saopštenju Fonda.

Direktor Razvojnog fonda Vojvodine Goran Savić podsetio je da je u toku 2017. održano 60 prezentacija kreditnih linija RFV u svih 45 lokalnih samouprava na teritoriji Pokrajine.


- Do kraja februara realizovaćemo 75 planiranih prezentacija, a potencijalni korisnici raspored održavanja mogu pogledati na našem sajtu - rekao je Savić.

Nakon što je ponuda proširena, pravna lica i preduzetnici tako mogu aplicirati za dugoročne kredite za investiciona ulaganja, za trajna obrtna sredstva, za razvoj turizma i za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa, kao i za kratkoročne kredite za obrtna sredstva.

Registrovana poljoprivredna gazdinstva mogu aplicirati za dugoročne kredite za poljoprivredu, za kupovinu poljoprivrednog zemljišta, za nabavku nove mehanizacije, za razvoj turizma, za investicije u poljoprivredi u okviru IPARD programa, kao i za kratkoročne kredite za obrtna sredstva u poljoprivredi.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.03.2024.  |  Saobraćaj

Raspisan tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica

Infrastruktura železnice Srbije raspisala je tender za stručni nadzor za projektovanje i izgradnju nove železničke pruge Jovanovac - Rasputnica Cvetojevac - Sobovica. Kako se pojašnjava, formiranje nove industrijske zone Sobovica uslovilo je potrebu za njenim povezivanjem sa postojećom železničkom infrastrukturom, odnosno sa prugom Lapovo - Kraljevo - Lešak - Kosovo Polje - Đeneral Janković - državna granica (Volkovo). - Postojeća

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.