NavMenu

Za razvoj poslovne infrastrukture na lokalu još 130 miliona dinara - Rok za prijave 14. avgust

Izvor: Tanjug Nedelja, 16.07.2017. 17:55
Komentari
Podeli
(Foto: Romolo Tavani/shutterstock)
Ministarstvo privrede raspisalo je još jedan poziv lokalnim samoupravama za prijavu dodatnih infrastrukturnih projekata koji će se u ovoj godini finansirati u okviru Programa podrške razvoju poslovne infrastrukture, a za čiju realizaciju je izdvojeno 130 miliona dinara.

Prvi javni poziv za ovaj program, kažu u ministarstvu, raspisan je početkom godine, a nakon sprovedenih javnih nabavki za odobrene projekte ministarstvo je ostvarilo uštedu od 130 miliona dinara, te se ovaj javni poziv odnosi na raspodelu ušteđenih sredstava.

- U okviru ovog programa Ministarstvo privrede ove godine već sa 365,8 miliona dinara sufinansira 26 projekata izgradnje i obnove saobraćajne, komunalne, elektroenergetske, energetske i ostale infrastrukture i objekata u poslovnim zonama, kao i radove koji obezbeđuju dostupnost poslovnih zona i njihovog povezivanja sa okruženjem - kažu u Ministarstvu privrede.

Programom podrške razvoju poslovne infrastrukture u 2017. godini, koji se realizuje u cilju unapređenja privrednog ambijenta za poslovanje malih i velikih preduzeća, privlačenja investicija i otvaranja novih radnih mesta, Ministarstvo sufinansira projekte lokalnih samouprava u iznosima do 60% od vrednosti projekta, dok su gradovi i opštine u obavezi da finansiraju preostalu vrednost projekta.


Više informacija o ovom javnom pozivu, načinu sufinansiranja, kriterijumima i potrebnoj dokumentaciji, možete pogledati OVDE.

Rok za prijavu projekata je 14. avgust 2017. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Narodna banka Srbije i Rakuten Viber razgovaraju o mogućnostima saradnje u oblasti instant plaćanja

Guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković sastala se s predstavnicima kompanije Rakuten Viber (Vajber) radi razmatranja saradnje čiji bi rezultat bilo povezivanje funkcionalnosti ove aplikacije i servisa IPS NBS sistema, na korist svih građana Republike Srbije. Sistem za instant plaćanja (IPS NBS sistem) uveden je 2018. godine, prvi u regionu i među prvima u svetu. - Danas više od četiri miliona korisnika aplikacija mobilnog

16.04.2024.  |  Vesti

Poljski lanac Žabka dolazi u Srbiju?

16.04.2024.  |  Vesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.