NavMenu

Razvojni fond Vojvodine odobrio 456 miliona dinara kredita od početka 2017.

Izvor: eKapija Ponedeljak, 29.05.2017. 16:58
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Number1411/shutterstock.com)Ilustracija
Nadzorni odbor Razvojnog fonda APV usvojio je na sednici 26.05.2017. godine finansijske izveštaje za prethodnu godinu, a kako je saopštio direktor ovog Fonda Goran Savić, u 2017. godini ukupno je odobreno 455.984.744 dinara kredita, kroz 79 pojedinačnih zahteva.

- Donošenjem novih uslova i novih konkursnih linija, sasvim sigurno smo privrednicima i poljoprivednicima omogućili povoljniji oblik finansijskog kreditiranja i time podstakli razvoj domaće privrede - navedeno je u saopštenju.

- Zainteresovanost je znatno povećana što pokazuje podatak da smo u 2017. godini odobrili više sredstava nego što je to bio slučaj u prethodne četiri godine. Ovom prilikom bih još jednom pozvao sve poljoprivrednike i privrednike koji posluju na teritoriji Vojvodine da prate naše konkurse i tako sebi omoguće najpovoljnije oblike finansiranja i najbolje uslove koji se trenutno mogu naći na domaćem finansijskom tržištu - dodao je Savić.


U Fondu podsećaju da je trenutno otvoreno osam kreditnih linija od kojih su tri za razvoj privrede, tri za razvoj poljoprivrede, jedna za predfinansiranje evropskih i bilateralnih projekata i jedna za investiciono opremanje radnih, poslovnih i agroindustrijskih zona kroz sufinansiranje sa lokalnim samoupravama.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Kentkart tuži Grad Beograd i zahteva 17 mil EUR odštete

Kompanija Kentkart, koja je godinama obavljala naplatu karata u gradskom prevozu, nakon raskida ugovora tužila je grad i zahtevala odštetu od 17 mil EUR, izjavio je predsednik Privremenog organa Grada Beograda Aleksandar Šapić. - Kontrolisali su sistem od 250 mil EUR godišnje. Ja tvrdim da preko 1 mil EUR ne mogu da dobiju, a mislim da će čak biti obrnuto, jer mi imamo dokaze da su unazadili sistem - rekao je Šapić za Radio-televiziju

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.