NavMenu

Razvojna agencija produžila rok za programe podrške preduzetništvu - Prijave do 19. maja 2017.

Izvor: Tanjug Sreda, 03.05.2017. 15:54
Komentari
Podeli
(Foto: isak55/shutterstock.com)
Razvojna agencija Srbije (RAS) produžila je rok do 19. maja za podnošenje prijava zainteresovanih preduzetnika za programe podrške privredi u okviru kampanje "Kreiraj život".

Kako je navedeno u saopštenju RAS-a, ukupna vrednost programa raspisanih početkom marta je oko milijardu dinara, a do sada je pristiglo više stotina prijava po programima.

Dodaje se da je najviše interesovanja izazvao program podrške početnicima u poslovanju - Start ap, za koji je opredeljeno oko 120 miliona dinara.

Pored programa podrške početnicima u poslovanju, do 19. maja ove godine, otvoreni su i programi za unapređenje inovacija, promociju izvoza, podršku izvoznicima, podršku razvoju konkurentnosti, dok su ostali programi otvoreni do utroška sredstava.


RAS podseća da se bespovratna sredstva dodeljuju kroz sufinansiranje projekata u različitim kategorijama - do 70% za početnike, do 50% za postojeće firme i do 60% za organizacije i institucije.

- S obzirom na visinu sredstava koje je država izdvojila za podršku privredi, kroz programe koje sprovodi RAS, ove godine imamo mogućnost da podržimo najviše preduzetnika do sada. S tim u vezi, i pored velikog broja prijava, programi su i dalje otvoreni i pozivamo potencijalne i postojeće preduzetnike da apliciraju za bespovratna sredstva koja su im na raspolaganju - rekla je izvršna direktorka RAS Tamara Jurenić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Energija, Građevina

Zbog RHE Bistrica izmeštaće se dva državna puta - EPS traži projektanta, potrebna i aktuelizacija studije opravdanosti gradnje

Elektroprivreda Srbije raspisala je tender za izradu idejnog rešenja i tehničke dokumentacije za izmeštanje državnih puteva za potrebe izgradnje reverzibilne hidroelektrane (RHE) Bistrica. Kako je navedeno u tehničkoj specifikaciji posla, trase objekata budućeg sistema RHE Bistrica u blizini akumulacije Potpeć se ukrštaju sa trasom državnog puta IIA reda broj 191 Bistrica-Priboj, a trasa državnog puta IIA reda broj 194 Kokin

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.