NavMenu

Za mala i srednja preduzeća u 2017. spremno 16,6 milijardi dinara - Do 2027. u planu zapošljavanje još 150.000 radnika

Izvor: Beta Četvrtak, 22.12.2016. 15:50
Komentari
Podeli
(Foto: pogonici/shutterstock.com)
Ministar privrede Srbije Goran Knežević danas je najavio da će u 2017. godini za podršku malim i srednjim preduzećima biti opredeljeno 16,6 milijardi dinara, od čega će 4,5 milijarde biti nepovratna sredstva.

- Najveći potencijal za privredni rast je u malim i srednjim preduzećima - rekao je Knežević i dodao da je Godina preduzetništva produžena na celu deceniju.

On je kazao i da se do 2027. očekuje zapošljavanje 150.000 ljudi u tom sektoru, kao i povećanje broja preduzeća.

Prema njegovim rečima, to će uticati na rast i razvoj privrede i bolji i kvalitetniji život građana.

Knežević je naveo da je 2016. bila godina stabilizacije i da je Srbija na makroekonomskom planu postigla odlične rezultate.

- Ti rezultati nam daju veliku nadu i šansu da krenemo u narednu fazu rasta i razvoja, koja podrazumeva nove investicije i razvojno orjentisanu privredu - rekao je Knežević.

Prema njegovim rečima, cilj je da srpska privreda bude konkurentna i ima dobre rezultate.

Knežević je najavio da će u narednom periodu akcenat biti na investicijama i dodao da će se i dalje subvencionisati dolazak stranih investitora, kao i domaći ulagači, i zapošljavanje novih radnika.

Kada je reč o samom budžetu Ministarstva privrede, juče je objavljeno da će u 2017. u njemu za razvoj preduzetništva biti opredeljeno oko 1,22 milijarde dinara.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Finansije, IT, Telekomunikacije

Hrvatski Aircash stiže u Srbiju

Aircash, prvi hrvatski viševalutni gotovinski novčanik koji radi u državama Evropske Unije i u Švajcarskoj i ima million korisnika, najavio je dolazak na tržište Srbije. Ovo je za Bloomberg Adria potvrdio Hrvoje Ćosić, direktor kompanije. Izdavalac Aircash Mastercard prepaid kartice je licencirana institucija za elektronski novac s licencom Hrvatske narodne banke koja važi u svim državama EU. Upisani su u EU registar institucija za

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDE

Pratite na našem portalu vesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izveštaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.