Izvor: eKapija | Ponedeljak, 29.07.2019.| 19::57
Izdvojite članak Odštampajte vest

XIV Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem Upravljanje i obnova mostova

Organizator: Udruženje Izgradnja

18.10.2019 , Beograd , Beograd

(Foto: Lev Kropotov/shutterstock.com)

U organizaciji Udruženja "Izgradnja" u Beogradu će 18. oktobra 2019. godine biti održan XIV Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem "Upravljanje i obnova mostova".

U okviru skupa će biti reči o sistemu pravilnog upravljanja betonskih mostova i obnovih oštećenih betonskih mostova. Predavanja na skupu će obuhvatiti i obnovu svih „starih“ čeličnih mostova, pri čemu se pod pojmom stari podrazumevaju svi oni mostovi koji ne ispunjavaju bar neko od zahteva nosivosti, upotrebljivosti, zamora i trajnosti kako ih definišu aktuelni standardi SRPS EN zajedno sa nacionalnim prilozima SRPS EN/NA.

Na skupu će takođe biti reči i o ugovornim obavezama, postupcima upravljanja i načinima izveštavanja u vezi sa zaštitom životne sredine i društveno-ekonomskim aspektima tokom pripreme i izvođenja radova na infrastrukturnim objektima, uz konkretne primere iz prakse na projektima u zemlji i regionu.

Uvodno predavanje i svojevrsna najava ovoga skupa je predavanje gostujućeg predavača sa Univerziteta Južne Kalifornije prof. Mihaila Trifunca. On će 16. avgusta 2019. godine održati predavanje na temu pravilne analize konstrukcija sa većim dimenzijama osnove, sa mnogo stubova, na većem međusobnom rastojanju, čiji odgovor mora biti proračunat metodom prostiranja talasa, za svaki fundament posebno.

Sve informacije vezano za skup mogu se dobiti u Udruženju "Izgradnja" na telefon 011/3243-563 ili na mejl izgradnja@sezampro.rs