Izvor: eKapija | Petak, 15.03.2019.| 13:20
Izdvojite članak Odštampajte vest

Konferencija Cirkularna i bioekonomija CIBEK 2019

Organizator: Fakultet za inženjerski menadžment

30.05.2019 , Beograd
(Foto: NicoElNino/shutterstock.com)

Društvo inženjera menadžmenta Srbije organizuje Drugu međunarodnu naučno-stručnu konferenciju "Cirkularna i bioekonomija".

Konferencija je prilika za sticanje novih znanja, razmene ideja i iskustava, kao i stvaranja novih oblika saradnje i trajnih partnerstava. Konferencija će se održati 30. maja u Beogradu u prostorijama Fakulteta za inženjerski menadžment, Bulevar vojvode Mišića 43.

Evropa teži inovativnijoj, održivoj ekonomiji sa niskim emisijama, usklađivanju zahteva za održivom poljoprivredom i ribarstvom, sigurnosti hrane i održivom korišćenju obnovljivih bioloških resursa u industrijske svrhe, očuvanju biodiverziteta, zaštiti životne sredine, razvoju novih tehnologija i procesa za bioekonomiju, razvoju tržišta i konkurentnosti u sektorima bioekonomije, razvoju politika kako bi zainteresovane strane bliže zajedno sarađivale…

Cilj cirkularne ekonomije, kao jednog od postulata održivog razvoja, je proizvodnja roba i usluga uz istovremeno smanjivanje potrošnje i rasipanja sirovina, vode i izvora energije. Reč je o uvođenju nove ekonomije koja je cirkularna – ne linearna – zasnovana na principu "zatvaranja ciklusa" životnih ciklusa proizvoda, usluga, otpada, materijala, vode i energije. Ova konferencija bi trebala da postane mesto za međusobnu saradnju, različita predavanja i događaje koji prepoznaju održivi razvoj kao ključno pitanje za budućnost industrije.

Više o konferencije posvećenoj ovoj temi možete da pronađete na: http://fim.edu.rs/najava-konferencije-cibek-2019/.