Izvor: eKapija | Utorak, 22.01.2019.| 14:35
Izdvojite članak Odštampajte vest

Druga srpska međunarodna konferencija medicine sporta

Organizator: Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije Beograd

23.05-25.05.2019 , Beograd



23-25.05.2019, Sava Centar, Beograd

Čast nam je pozvati Vas da učestvujete na 2. Srpskoj međunarodnoj konferenciji sportske medicine koja će se održati od 23. do 25. maja 2019. godine u Beogradu.

Ovaj veliki događaj organizuju, Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije uz podršku FIMS-a (Internacionalne Federacije Medicine Sporta) & Udruženja za medicinu sporta Srbije, a pod patronatom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije.

Planirani događaj je odlična prilika da se povežu popularne i aktuelne teme 2019 iz različitih naučnih oblasti sa praktičnim uputstvima i vodičima u oblasti sportske medicine i sportskih nauka (kursevi i radionice). Poznato je da sportska medicina doprinosi sportskim dostignućima kao i očuvanju zdravlja naših sportista. Samim tim, naš zajednički zadatak i misija je stalno širenje i razmena novina, otkrića, tehnologija, znanja u oblasti sportske medicine i sportskih nauka. Na pomenutom skupu očekujemo blizu 1000 lekara različitih specijalnosti ali i stručnjaka iz oblasti sportskih nauka kako domaćih tako i inostranih.

Međunarodno priznati predavači u oblasti sportske medicine i sportskih nauka, kako domaći tako i strani, su potvrdili učešće na konferenciji: Prof Janis Pitsiladis (FIMS/UK), Prof Fabio Pigozi (FIMS/Italija), Prof Demitri Konstantinou (FIMS/ Južna Afrika), Prof Viktorija Badtieva (FIMS/Rusija), Prof Mats Borjenson (FIMS/ Švedska), Prof Džejms Bilzon (FIMS/UK), Prof Džeroen Svart (FIMS/Južna Afrika), Prof Minhao Ksi (FIMS/Kina), Prof Emin Ergen (Aspetar/Turska), Braješ Mital (UAE), Murad Grairi (FIFA Zdravstveni Centar Dubai, UAE), Jasin Zerguini (UAE), Nael El Šal (UAE), Prof Rado Pišot (Slovenija) i mnogi drugi.