Source: eKapija | Monday, 18.08.2014.| 19:07
Highlight an article Print out the news

Public call for training: Partnership of public and civil sector in creating local development policies, Vrnjacka Banja - September, 9-11, 2014 - Center for European Integration (CEI) Belgrade Open School and Conference of the Cities and Municipalities Federation of Serbia

Organizer: Beogradska otvorena škola, Stalna konferencija gradova i opština

09.09-11.09.2014 , Vrnjačka Banja
*Full text of this document is available only in Serbian. If you need it translated into English, please contact us.

Poziv za prijavu na trening "Partnerstvo javnog i civilnog sektora u kreiranju lokalnih razvojnih politika"

Centar za evropske integracije (CEI) Beogradske otvorene škole (BOŠ) i Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i opština Srbije (SKGO) pozivaju vas da se prijavite za učešće na Treningu za jačanje kapaciteta udruženja i službenika lokalne samouprave "Partnerstvo javnog i civilnog sektora u kreiranju lokalnih razvojnih politika" u okviru projekta "ReForce – jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave". Prijavljivanje traje do 22. avgusta 2014. godine.

Trening je namenjen:

- predstavnicima organizacija civilnog društva registrovanih na teritoriji Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške, Sjenice, Tutina, Ivanjice ili Novog Pazara;

- zaposlenima u lokalnoj samoupravi iz Kraljeva, Vrnjačke Banje, Raške, Sjenice, Tutina, Ivanjice ili Novog Pazara na poslovima koji se tiču saradnje sa udruženjima, programiranja budžeta ili koji su bili zaduženi ili su zaduženi za sprovođenje konkursa namenjenih OCD.

Kroz trening jаčаnjа kаpаcitetа predstаvnici orgаnizаcijа civilnog društvа i lokаlne uprаve će se upoznаti sа mehаnizmimа zа delotvorno strаteško plаnirаnje podrške udruženjimа i vođenje trаnspаrentne i odgovorne jаvne politike kroz pаrtnerstvo civilnog i jаvnog sektorа. Na treningu za jačanje kapaciteta udruženja i službenika lokalne samouprave polaznici i polaznice će imati priliku da se upoznaju sa znanjima i veštinama koji doprinose daljem unapređenju procedura zа dodelu grаntovа OCD, poboljšavanju transparentnosti i odgovornosti javne uprave u upravljanju lokalnim fondovima kroz:

- uspostаvljаnje delotvornog okvirа zа rаspolаgаnje sredstvimа iz lokаlnih fondovа nаmenjenim OCD;

- pokretаnje i sprovođenje lokаlnih inicijаtivа OCD u sаrаdnji sа jаvnom uprаvom, u sklаdu sа lokаlnim potrebаmа;

- izrаdu preporukа zа unаpređenje procedurа zа dodelu sredstаvа OCD.

Trodnevni Trening za jačanje kapaciteta udruženja i službenika lokalne samouprave "Partnerstvo javnog i civilnog sektora u kreiranju lokalnih razvojnih politika" biće realizovan u Vrnjačkoj banji, u hotelu "Solaris Resort", u periodu od 9. do 11. septembra 2014. godine.

Sve troškove učešća na Treningu snose organizatori.

Projekat "ReForce – jačanje uloge organizacija civilnog društva u razvoju zajednice i reformi javne uprave" finansira Evropska unija u okviru Programa "Podrška civilnom društvu 2012" i Kancelarija za saradnju sa civilnim društvom Vlade Republike Srbije.

Više informacija o treningu i prijavni formular potražite ovde.