Source: eKapija | Wednesday, 13.03.2019.| 12:25
Highlight an article Print out the news

Panel Discussion - Industry 4.0 for Small and Medium Enterprises

Organizer: Mašinski fakultet Beograd, Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu

23.04.2019 , Novi Sad
*Full text of this document is available only in Serbian. If you need it translated into English, please contact us.

Mašinski fakultet u Beogradu i Departman za proizvodno mašinstvo na Fakuletu tehničkih nauka u Novom Sadu, u saradnji sa Privrednom komorom Srbije, organizuju panel diskusiju na kojoj će se razmatrati najvažniji elementi i aspekti Industrije 4.0 za mala i srednja preduzeća u Srbiji. Ovaj, šesnaesti po redu, panel na temu Industrija 4.0 biće održan 23. aprila od 10.00 do 15.00 časova u Svečanoj sali Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu.

Mašinski fakultet u Beogradu je među prvima u Srbiji prepoznao koncept Industrija 4.0 kao razvojnu šansu naše zemlje. U oktobru 2015. godine odrganizovan je prvi panel o Industriji 4.0 na kojem je potvrđen značaj zajedničkog delovanja države, nauke i privrede u definisanju i primeni Nove industrijske politike zasnovane na digitalizaciji, inovacijama i ekonomiji znanja. Usledila je serija skupova o novom industrijskom razvoju zemlje, a kruna tih napora je godišnja međunarodna konferencija – Tehnološki samit SAD-EU-Japan-Srbija/ Industrija 4.0 i nova industrijalizacija Srbije, koja će u junu ove godine, po četvrti put, okupiti vodeće svetske stručnjake za tehnološki razvoj.

Učesnike panela u Novom sadu pozdraviće domaćin, prof. dr Rade Doroslovački, dekan Fakulteta tehničkih nauka, kao i prof. dr Radivoje Mitrović, dekan Mašinskog fakulteta u Beogradu, prof. dr Sebastijan Baloš, šef Departmana za proizvodno mašinstvo FTN u Novom Sadu i gospodin Miroslav Lutovac, direktor Sektora industrije u Privrednoj komori Srbije.

Detaljan program panela u možete pogledati OVDE