Source: eKapija | Friday, 09.03.2018.| 12:31
Highlight an article Print out the news

THE FIFTH TRADE EXHIBITION- EXPO RUSSIA SERBIA 2018

Organizer: Privredna komora Srbije

14.03-16.03.2018 , Novi Sad
*Full text of this document is available only in Serbian. If you need it translated into English, please contact us.

PETA PRIVREDNA IZLOŽBA -‚‚EKSPO RUSIJA SRBIJA 2018"

Organizacioni odbor OAD "ZARUBEŽ-EKSPO" poziva privredne subjekte u Srbiji da se prijave za učešće na Petoj privrednoj izložbi "EKSPO-RUSIJA SRBIJA 2018", koja će se održati 14-16. marta 2018. godine u Beogradu, u Kongresnom centru hotela "Metropol Palace".

Izložba, kao i Peti beogradski poslovni forum, će se održati uz podršku Međuvladinog srpsko-ruskog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, resornih ministarstava Rusije i Srbije, Trgovinskog predstavništva Rusije u Srbiji, Ambasade Rusije u Srbiji, Ambasade Srbije u Rusiji, Trgovinsko-industrijske komore Rusije, Dume i Saveta Ruske Federacije, Privredne komore Srbije i Rusije i Ruskog centra za nauku i kulturu u Srbiji "Ruski dom".

Cilj manifestacije je proširenje trgovinsko-ekonomskih odnosa između Rusije i Srbije u kontekstu Sporazuma o slobodnoj trgovini između zemalja, intenziviranje trgovinskih operacija sa drugim zemljama regiona.

Na petoj izložbi će biti predstavljene različite grane industrije, kao što su građevinarstvo, energetika, tehnologije za uštedu energije, industrija nafte i gasa, mašinogradnja, metalurgija, vazdušni i železnički saobraćaj, turizam, poljoprivredno-industrijski kompleks, prehrambena industrija, rudarstvo, visokotehnološke i inovativne grane, bankarstvo, telekomunikacije, medicina, farmacija, obrazovanje itd. U okviru izložbe će biti održan i niz susreta i diskusija, na kojima će biti razmotrene mogućnosti daljeg unapređenja rusko-srpske saradnje. Svoju delatnost će predstaviti nekoliko stotina srpskih i ruskih kompanija iz svih privrednih oblasti, što će doprineti uspostavljanju novih poslovnih kontakata.

U okviru radnog programa izložbe i biznis foruma održaće se okrugli sto pod nazivom "Perspektive saradnje u oblasti inovacija" (uključujući mala i srednja preduzeća) u organizaciji ministarstva ekonomskog razvoja Rusije (uz učešće zamenika ministra ekonomskog razvoja Ruske Federacije Gruzdeva A.V.), ministarstva privrede Republike Srbije i Privredne komore Srbije.

Pozivamo sve zainteresovane kompanije da uzmu učešće na EXPO-RUSSIA SERBIA i da se prijave na ovom linku. Za sva organizaciona pitanja oko učešća na izložbi kao izlagač i forumu kao učesnik, možete se obratiti Akopovu Mihailu Ivanoviču, regionalnom direktoru OAD "Zarubež-Ekspo" na mejl petroleus@yandex.ru.

Više informacija o izložbi možete pronaći na zvaničnoj veb prezentaciji.