Centralno grijanje d.d.Tuzla


Main info
FULL NAME
Centralno grijanje d.d. za distribuciju toplotne energije Tuzla
ADDRESS
Krečanska 1, 75000 Tuzla
Responsible person
Nermina Babajić
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Tender wins
Suppliers
Events
Finance
Activity description
Djelatnost:
Osnivač preduzeća JP Centralno grijanje dd Tuzla je Općina Tuzla sa ciljem da preduzeće vrši zagrijavanje lokalnih stambenih jedinica. Način osnivanja preduzeća i obavljanjem djelatnosti od opšteg interesa svrstava ovo preduzeće u kategoriju Javnih preduzeća. Poslovanje Javnog preduzeća obavezuje:
-obezbjedjivanje trajnog obavljanja djelatnosti od opšteg interesa i urednog
-zadovoljenja potreba korisnika proizvoda i usluga, odnosno obezbjedjenje
-kontinuiranog snadbijevanja vrelom vodom područje grada Tuzle sa ciljem
-zagrijavanja stambenih jedinica
-razvoj i unapredjenje obavljanja djelatnosti od opšteg interesa
-obezbjedjivanja tehničko – tehnološkog i ekonomskog jedinstva sistema i uskladjenosti njegovog razvoja
-ostvarivanje drugog zakonom utvrdjenog interesa
Shodno obavezama veličina preduzeća je i definisana prema potrebama grada Tuzle za toplinskom energijom. Poslovi mimo osnovne djelatnosti nisu predvidjeni za obavljanje, što je obezbijedilo optimalno kreiranju preduzeća u smislu radne snage i njegovu održivost na tržištu.
Od samog početka Centralno grijanje je trebalo biti zaduženo za razvoj vrelovodne i toplovodne mreže zaključno sa podstanicom. Nažalost Centralno grijanje nikad nije imalo eskluzivno pravo projektovanja i izvodjenja kompletne infrastrukture grijanja. Dosadašnje probleme ovakvih oblika preduzeće je uspjevalo da riješi, ali je svoje pravce usmjerilo na pridobijanje kompletnog razvoja i izvodjenja cjelokupne toplifikacije na području grada Tuzle. Ovakvim načinom obezbijedilo bi se da se u svim toplifikacijama primijene isključivo tehnička metodologija, a manje politička metodologija razvoja toplifikacije. Centralno grijanje ima stručni i tehnički kadar da razvoj toplifikacije može voditi u cjelosti za cijelo područje grada Tuzle i šire. Ovaj potencijal je ostvaren nakon dugogodišnjeg postojanja i rada firme. Cjelokupno stečeno znanje se uspjelo zadržati u okviru preduzeća te je sistematično prenošeno na nove i mladje kadrove.
VRELOVODNE INSTALACIJE

TOPLINSKE PODSTANICE

KUĆNE INSTALACIJE

News