AL JAZEERA NETWORK d.o.o. Sarajevo


Main info
FULL NAME
AL JAZEERA NETWORK d.o.o. Sarajevo
ADDRESS
Trg djece Sarajeva 1,, 71000 Sarajevo
Responsible person
Tarik Đođić, direktor

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tender wins
Persons
Activity description
Al Jazeera Balkans donosi regionalne i globalne vijesti, a o regiji izvještava gledaoce koji prate programe Al Jazeera Media Networka u svijetu.
Al Jazeera je pokrenuta 1996. godine kao prvi nezavisni arapski informativni kanal u svijetu. Deset godina poslije, u novembru 2006. Al Jazeera je pokrenula program na engleskom jeziku. Bio je to prvi takav globalni program koji se emituje sa Srednjeg Istoka.
U novembru 2011. Al Jazeera je pokrenula program na Balkanu. Al Jazeera Balkans je postala prvi kanal Al Jazeera Media Networka koji emituje program na nekom drugom jeziku, osim engleskog ili arapskog. Al Jazeera Balkans emituje vijesti i aktuelna zbivanja za gledaoce u regiji, uključujući Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Makedoniju, Kosovo i Sloveniju. Kanal osim centralnog studija u Sarajevu, ima i regionalne centre u Zagrebu, Beogradu, Skoplju i Podgorici, dopisnike u Prištini, Nišu, Banjoj Luci, kao i Washingtonu, Londonu i Briselu, a koristi i globalnu mrežu dopisništava Al Jazeera Media Networka.
Al Jazeera je prva globalna medijska kuća koja je došla na ove prostore, postajući prvi regionalni news kanal. Osim svjetskih, donosi i svoje veoma visoke standarde, između ostalog, tačno, brzo i objektivno izvještavanje. Al Jazeera donosi i reputaciju beskompromisnog i hrabrog izvještavanja, po kojem je poznata u svijetu.

News