MLJEKARA DTD ŠNJEGOTINA Teslić


Small company
Main info
FULL NAME
JOVIĆ d.o.o. Banja Luka P.J. MLJEKARA DTD ŠNJEGOTINA Teslić
ADDRESS
Gornja Šnjegotina bb, 74279 Teslić
Responsible person
Vjekoslav Jović, direktor

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Activity description
Osnovna djelatnost preduzeća Mljekara DTD Šnjegotina je prerada mlijeka sa osloncem na tradicionalni uzgoj i ishranu stočnog fonda. Mliječni proizvodi se pripremaju uz uvažavanje tradicionalnih i dokazanih iskustava i modernih dostignuća u prehrambenoj industriji.

Kvalitet mlijeka i mliječnih proizvoda je zasnovan na kvalitetu ispaše i očuvanom prirodnom okruženju. Tradicionalne metode ishrane i uzgoja stoke predstavljaju moderan način proizvodnje sirovog mlijeka izuzetnog kvaliteta, koji su kupci brzo prepoznali. Kvalitet naših proizvoda je omogućio efikasan plasman i povećanje proizvodnje.

Povećanje proizvodnje, broja zaposlenih i povećanje otkupa su doprinijeli razvoju šireg područja. Od 1999.godine do 2007.godine dnevna prerada mlijeka je sa početnih 1.000 litara povećana na 45.000 do 50.000 litara. Broj zaposlenih je sa 5 radnika, na početku rada, povećan na 49 radnika u 2007.godini. Povećanje proizvodnje i unapređenje kvaliteta su osnova poslovanja preduzeća.

Osnivanje vlastitog stočnog fonda je jedan od poslovnih ciljeva. Planiran je uvoz 2.500 grla stoke kvalitetnih pasmina. Poslovni ciljevi su usmjereni na jačanje sirovinske baze, koja ima izuzetne razvojne mogućnosti u netaknutoj prirodi, sa dugom stočarskom tradicijom šireg područja.

Visokim kvalitetom prepoznatljivih proizvoda preduzeće uspješno ispunjava zahtjeve kupaca i standarde o prirodnom porijeklu prehrambenih proizvoda.

Preduzeće posjeduje sva potrebna vozila za dostavu mlijeka i mliječnih proizvoda i namjenska vozila potrebna za otkup sirovog mlijeka.

News