DRUŠTVO ZA TRŽIŠNE STUDIJE - DTS Sarajevo


Main info
FULL NAME
DRUŠTVO ZA TRŽIŠNE STUDIJE - DTS Sarajevo
ADDRESS
D. Bolnice 2
, 71000 Sarajevo

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Events
Persons
Activity description
Društvo za tržišne studije je nezavisna organizacija posvećena promoviranju najboljih internacionalnih praksi sa finansijskih tržišta, i to primarno praksi iz domena finansijske analize.

Kako postići maksimum za investitore i učesnike finansijkih tržišta u zadatom društveno-ekonomskom okviru? Šta presudno utiče na kontinuirano dobre rezultate u industriji zasnovanoj na znanju i informacijama? Odgovor DTS-a je STALNO USAVRŠAVANJE prema najboljim internacionalnim praksama sa finansijskih tržišta.

Primjena akumuliranog internacionalnog iskustva je prilika za subjekte regionalnih finansijskih tržišta da brže povećaju svoju konkurentnost. DTS omogućava članstvo svima kojima su finansijska tržišta bitan dio poslovanja i koji teže usavršavanju praktičnih aspekata analize, trgovanja i investiranja. Educirati, inovirati, razmijenjivati iskustva i surađivati radi boljeg razumijevanja tržišta je misija DTS-a. DTS je otvoren za privatne investitore, obrazovne institucije, studente i novinare koji žele više saznati i razmijeniti mišljenje o finansijskim tržištima i njihovoj analizi.

Razlika razvijenih i manje razvijenih tržišta nije samo u likvidnosti ili veličini, već i u nivou kadrovske osposobljenosti i praktičnim metodama koje nedostaju u tranzicijskim tržištima. Cilj DTS-a je smanjiti ovaj raskorak kroz promociju internacionalnih standarda u analizi, istraživanju i izvještavanju tržišnih događaja, posebno cijene koja se danas proučava kroz tehničku, bihevioralnu i fundamentalnu analizu.

Postoji mnogo načina analize finansijskog insturmenta, dionice, obveznice, deviznog para, indeksa ili ETF-a. U teoriji svaki metod može da vodi do ciljnog rezultata. Međutim u praksi ne postoji niti jedan način da se ostvari dugoročan uspjeh bez analize cijene instrumenta. Društvo za tržišne studije daje prednost integralnim praktičnim metodama koje pored fundamentalne vrijednosti obuhvataju analizu trenda, cjenovnih obrazaca i ostalih alata koji tretiraju presudnu komponentu svake finansijske odluke – cijenu.

News