Kulturni centar Beograda


Main info
FULL NAME
KULTURNI CENTAR BEOGRADA
ADDRESS
Knez Mihailova 6/I, 11000 Beograd
Responsible person
Mia David
predecessors +

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Procurement plan
Tender wins
Suppliers
Events
Persons
Philanthropy
Video
Activity description
Kulturni centar Beograda je multidisciplinarni centar, osnovan 1957. godine. Od samog početka on se u različitim formama i posredstvom različitih medija prevashodno bavio značajnim temama i delima savremene umetnosti, književnosti, nauke i kulture, ali i kulturnim nasleđem.

Sadašnja programska koncepcija počiva na ravnopravnoj zastupljenosti osvedočenih vrednosti i istraživačkih projekata. Pored svojih ustaljenih programa i gradskih manifestacija (Oktobarski salon, BELEF - Beogradski letnji festival), Centar podržava i alternativne urbane projekte (Manufaktura Be, Deponija Led Art-a, Brehtijana-Ulični rituali).

On je nosilac i organizator muzičkih festivala: Gitar Art Festival, Festival flauta uvek i svuda, Dani orgulja, Čembalo-živa umetnost, multimedijalnog projekta Festival jednog pisca, podijum je za mlade/talentovane književnike, muzičare i likovne stvaraoce u okviru Mlade umetničke scene, a inicijator je i novih programa (Sajam kulturne periodike, Dete i kultura). Bio je i organizator Druge međunarodne dunavske konferencije za umetnost i kulturu.

News