RE/MAX BiH Sarajevo


Main info
FULL NAME
GLOBAL NEKRETNINE d.o.o. Sarajevo - RE/MAX BOSNA I HERCEGOVINA Sarajevo
ADDRESS
Hamida Dizdara br. 1, 71000 Sarajevo
Responsible person
Antonio Jukić, direktor

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Events
Activity description
RE/MAX International je globalna mreža franšiznih agencija za nekretnine koju su osnovali David i Gail Liniger u Denveru, Colorado 1973 godine.

Kao mladi agent Dave Liniger je bio frustriran ograničenim mogućnostima za zaradu i razvoj karijere u branši. U to vrijeme većina agenata je zarađivala samo 50% provizije, a vlasnici agencija su kontrolirali svaki aspekt rada agenata. Agenti su bili nemotivirani i većinom su napuštali branšu u roku od dvije godine. Linigeri su vjerovali da kako bi ured privukao najbolje profesionalce mora pružiti kombinaciju maksimalne provizije, uslugu napredne podrške kao i fleksibilnost vođenja vlastitog biznisa. Za uzvrat agenti učestvuju u zajedničkim troškovima agencije i plaćaju naknadu za upravljanje. Ovaj koncept nije bio samo inovativan nego i revolucionaran u svojoj osnovi. Međutim, on je promjenio nepovratno branšu.

Više od trideset godina nakon svoga osnivanja RE/MAX International je kompanija u privatnom vlasništvu i jedini globalni lanac agencija za nekretnine kojim još uvijek upravljaju njegovi osnivači. Mreža obuhvata više od 7.000 franšiznih ureda sa preko 120.000 Prodajnih saradnika u više od 65 zemalja svijeta.

RE/MAX u Bosni i Hercegovini

Misija RE/MAX-a je da kroz visoke standarde usluga koje pružamo klijentima podignemo tržište nekretnina u Bosni i Hercegovini na viši nivo. Od uvođenja američkih standarda prodaje i najma nekretnina najviše koristi će imati agenti, vlasnici agencija i posebno klijenti.

News