Regionalna privredna komora Požarevac RPK


Main info
FULL NAME
REGIONALNA PRIVREDNA KOMORA - RPK POŽAREVAC
ADDRESS
Bosanska 31, 12000 Požarevac
Responsible person
Milica Mitković

Full information is available to commercial users-subscribers only.
Log in to view complete information:
Forgot your password? Click here HERE
For free test use, click HERE
News
Tenders
Suppliers
Events
Activity description
Regionalna privredna komora Požarevac je samostalna, poslovno stručna organizacija preduzeća, banaka i drugih pravnih lica i preduzetnika, koja preko granskih udruženja i odbora, Skupštine i Upravnog odbora, zastupa interese svojih članica.

Ona je asocijacija privrednih subjekata, mesto njihovog okupljanja i usklađivanja interesa, mesto za uspostavljanje veza kako u zemlji, tako i u inostrnstvu.

Regionalna privredna komora ostvaruje svoju funkciju na osnovu Zakona o komorama, samostalno i u okviru jedinstvenog komorskog sistema na osnovama uređenim Sporazumom o međukomorskoj saradnji sa Privrednom komorom Srbije, Privrednom komorom Vojvodine, Privrednom komorom Beograda i drugim regionalnim komorama.

Komora se afirmiše kao mesto za razmenu korisnih informacija, odnosno mesto gde privreda može da iskaže svoje stavove i da ih preko komorskog sistema uputi onim činiocima koji kreiraju privredni ambijent.

Mobilišući kreativne snage u pravcu bržeg i efikasnijeg oporavka privrede i njenog lakšeg prilagođavanja novim uslovima privređivanja, Regionalna privredna komora Požarevac, čini stalne napore u pravcu sopstvene transformacije kako bi njeno funkcionisanje bilo primereno funkcionisanju komora u zemljama razvijenih tržišnih privreda.

Jedinstvo komorskog sistema u celini obezbeđuje odgovarajuća zastupljenost u organima i telima Privredne komore Srbije, predstavnika preduzeća – članova Regionalne privredne komore Požarevac.

Duga tradicija i aktuelna praksa u razvijenim tržišnim ekonomijama potvrđuju da su privredne komore, kao oblik privrednog udruživanja, nezaobilazni elemenat privrednog sistema u uslovima tržišnog privređivanja.

Evropski komorski sistem pokriva najrazvijeniji tržišni prostor, a njegovo delovanje
se kanališe preko Asocijacije evropskih trgovinskih i industrijskih komora u koju su učlanjene nacionalne komore iz 33 zemlje (1.200 komora sa 14 miliona firmi) i predstavlja ključnu snagu komorske organizacije u Evropi.

News