Quelle: eKapija | Sonntag, 19.05.2019.| 21:48
Lesen Sie einen Artikel aus Drucken Sie die Nachricht

AFA Innovationswoche, Verleihung jährlicher Auszeichnungen und die Präsentation von Trends im Bereich Innovation

Veranstalter: AFA Asocijacija za afirmaciju potencijala žena

20.05-24.05.2019 , Beograd

(FotoMatej Kastelic/shutterstock.com)

U fokusu konferencije će biti pronalaženje ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova i izgradnja društva jednakih mogućnosti.

Asocijacija za afirmaciju žena (AFA) organizuje od 20.do 24. maja u Beogradu drugu po redu AFA Nedelju inovacija. Ovogodišnja tema konferencije je ‚‚Kako inovacije doprinose razvoju ekonomije i društva", sa akcentom na pronalaženje ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova i izgradnji društva jednakih mogućnosti.

AFA Nedelja inovacija predstavlja aktuelne trendove u inovacijama iz svih oblasti i okuplja inovatore, pronalazače, korporativne lidere, predstavnike startap zajednice, naučnih institucija, vlade, investitore koji će diskutovati o najnovijim trendovima i inovacijama u nauci, tehnologiji, dizajnu, kreativnosti, istraživačko-razvojnoj delatnosti, obrazovanju i budućnosti zapošljavanja sa posebnim fokusom na pronalaženju ravnoteže između ekonomskog rasta i rešavanja društvenih i ekoloških izazova, kao i stvaranju društva jednakih mogućnosti.

Nedelja inovacija učesnicima pruža mogućnost za druženje i networking sa značajnim ljudima iz različitih sektora, koji će im pomoći da bolje razumeju budućnost i promene izazvane disruptivnim tehnologijama, kao i proces ubrzane globalizacije uz osvrt na etičke, moralne, pravne i političke implikacije primene tehnologija i promena koje izazivaju.

Novitet ovogodišnje Nedelje inovacija je Teenage stage, gde će najmlađi inovatori i kreativci iz cele Srbije imati prilike da se predstave, kao i da se među tinejdžerkama promovišu prirodne nauke i poslovi budućnosti.

Po prvi put će na ovom događaju biti dodeljene i AFA godišnje nagrade za inovacije kompanijama, startapima, NGO organizacijama, institutima i pojedincima. Osim grand pri nagrada za najinovativniju kompaniju, instituciju i pojedinca, biće dodeljene i specijalne nagrade za doprinose i inicijative u oblasti inovacija. Svi oni koji žele da prijave svoje inovativne ideje ili projekte za neku od prethodno navedenih nagrada, mogu to učiniti do 15. maja putem ovog linka.

Detaljan program AFA Nedelje inovacija, kao i lokacije na kojima će se program održavati, zainteresovani mogu pronaći na sajtu konferencije.


Govornici

Predavanja na ovogodišnjoj Nedelji inovacija će držati domaći i inostrani naučnici, profesori, predstavnici najinovativnijih kompanija, institucija, organizacija i startap zajednice, investitori, preduzetnici, mladi talenti i nova generacija inovatora i aktivista.

Kompletna lista govornika dostupna je ovde.

Ulaznice

AFA Nedelja inovacija će biti održana od 20. do 24. maja u Beogradu. Svi zainteresovani pakete ili pojedinačne ulaznice za ovu konferenciju mogu kupiti na sajtu događaja.