Quelle: eKapija | Montag, 01.04.2019.| 15:06
Lesen Sie einen Artikel aus Drucken Sie die Nachricht

Vorschriften und Normen für die Sicherheit von Kinderspielplätzen - Neuer Rechtsrahmen in der Republik Serbien

Veranstalter: Institut za standardizaciju Srbije Beograd

24.04.2019 , Beograd


24.04.2019


Prvi Pravilnik o bezbednosti dečjih igrališta u našoj zemlji stupio je na snagu u avgustu 2018. godine, a počeo je da se primenjuje od 23. novembra 2018. godine. Ovaj pravilnik se poziva na seriju standarda SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177, koji su prošle godine objavljeni na srpskom jeziku. Imajući u vidu važnost bezbednosti na dečjim igralištima, Institut za standardizaciju Srbije ponovo organizuje specijalizovani seminar za stručnjake koji se bave ovom oblašću. Predavači na seminaru direktno su učestvovali u izradi Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta.

Posebno će biti obrađene teme:

aktuelno stanje u ovoj oblasti u zemlji, regionu i EU;

osvrt na seriju standarda SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177;

bitni zahtevi za postavljanje dečjih igrališta;

zahtevi za opremanje potrebne površine na dečjim igralištima;

ocenjivanje usaglašenosti i imenovana tela.

Kome je seminar namenjen?

Seminar je namenjen proizvođačima i uvoznicima opreme i podloga za dečja igrališta; lokalnim upravama; rukovodiocima koji donose odluke o projektovanju, izgradnji, održavanju, nabavci dečjih igrališta; projektantima i svima koji su zainteresovani.

Predavači:

Zoran Bakić, predsednik Posebne radne grupe za izradu Pravilnika o bezbednosti dečjih igrališta, Sektor za kvalitet i bezbednost proizvoda, Ministarstvo privrede.

Marina Donić, samostalni savetnik u Odeljenju za bezbednost, zaštitu i životnu sredinu u ISS-u, sekretar Komisije KS D083, proveravač sistema menadžmenta kvalitetom i menadžmenta zaštitom životne sredine.

Naknada za učešće na seminaru iznosi 10.350,00 din. (uključuje materijal za seminar, standard, potvrdu o pohađanju seminara i osveženje za vreme pauze).

Za sve učesnike seminara odobrava se popust od 30 % pri kupovini standarda iz serije SRPS EN 1176 i SRPS EN 1177.

Pogledajte program seminara.

Prijavite se do 17. aprila 2018. godine.

Prijava