Quelle: eKapija | Donnerstag, 21.03.2019.| 16:01
Lesen Sie einen Artikel aus Drucken Sie die Nachricht

Anwendung von virtuellen und erweiterten Reality-Technologien in Business-Frameworks

Veranstalter: Startit Centar Inđija

27.03.2019 , Inđija
(Fotoeverything possible/shutterstock.com)
Upoznajte se sa primenom tehnologija virtuelne i proširene realnosti u poslovnim okvirima — meetup u Startit Centru Inđija.

O istraživanju i primeni novih tehnologija i o tome kako interesovanje ili hobi može da preraste u posao (iz snova) 27. marta u Startit Centru Inđija.

Šta je virtuelna, a šta proširena realnost? Koliko se ove tehnologije koriste danas i čemu sve služe? Kako zaploviti u ove oblasti bez prethodnog iskustva sa tehnologijom i kako izgleda proces razvoja jedne aplikacije ili projekta u VR/AR-u? Na sva ova pitanja će odgovoriti predavači na meetupu koji će biti održan 27. marta u 18 časova u Startit Centru Inđija.

Na događaju će gosti biti Maja Umićević, Ivan Pantović i ekipa iz šabačkog Startit Centra koja razvija AR (augmented reality) aplikaciju.

Maja je završila Fakultet organizacionih nauka, smer marketing i PR. Trenutno je Project manager i vodi segment HR VR Lab u kojem se kreiraju primenjene VR aplikacije u oblasti vođenja i razvoja ljudskih resursa u organizaciji HR World. Piše svoj blog na temu VR/AR i inicijalni je pokretač i osnivač VR/AR zajednice u Startit Centru Novi Sad. Za sebe voli da kaže da je veliki entuzijasta i zaljubljenik u ove tehnologije.

Prisutnima će pričati o tome kako je napravila svoje prve korake, ko joj je na početku preneo ljubav prema ovim tehnologijama i kako je dalje otkrivala neverovatan svet VR/AR, kao i zašto je za nju ovo posao snova.

Đorđe Đorđić je student Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, a svakodnevno radi na svojim projektima iz Startit Centra u Šapcu. Stefan Stanković i Uroš Dragojević, takođe studenti, stoje iza igrice Tropical Escape koje je izazvala veliko interesovanje kod publike.

Ovaj trio podeliće svoje iskustvo sa radionice koja je organizovana u Startit Centru Šabac. Đorđe će se osvrnuti i na to kako se prvi put susreo sa VR/AR tehnologijom. A otkriće i dokle su stigli sa osmišljavanjem aplikacije, kakve planove imaju u vezi sa tim i neke buduće projekte.

Ivan Pantović je naučio da programira sa 9 godina. Student je na smeru Softversko inžinjerstvo na Univerzitetu Metropolitan, ali i suosnivač startapa Futuring. VR ga je zainteresovao zbog svoje velike upotrebne vrednosti u marketingu. Futuring već dve godine uspešno posluje iz Naučno-tehnološkog parka.

Kako se Ivan duže vremena bavi tehnologijom virtuelne realnosti, pričaće o tome kako izgleda put od ideje do realizacije na primeru svog startapa. Zatim, kako su uspeli da dođu do investicija i prikazaće neke od svojih poslovnih projekata.

Prijava

Događaj će se održati u inđijskom Startit Centru (Vojvode Stepe 2, pasaž) u sredu 27. marta sa početkom u 18 časova.

Prisustvo je besplatno, a svoje mesto možete obezbediti popunjavanjem sledeće forme.