Quelle: eKapija | Donnerstag, 17.01.2019.| 15:59
Lesen Sie einen Artikel aus Drucken Sie die Nachricht

Messe für Transporttechnologien SEE Mobility 2019 im Mai in Belgrad

Veranstalter: Klaster Železnica Jugoistočne Evrope, BSN - Mreža za poslovnu podršku Beograd

08.05-09.05.2019 , Beograd

Najveći regionalni sajam transportnih tehnologija South East Europe Mobility 2019 održaće se 08. i 09. maja 2019. godine u beogradskom hotelu Metropol.

Razvoj transportne industrije, revitalizacija starih i izgradnja novih drumskih, železničkih i vodenih koridora na prostoru zemalja nekadašnje Jugoslavije i narastajuća potreba za uvođenjem savremenih tehnologija/rešenja za što efikasnije obavljanje transporta robe i putnika biće u fokusu drugog po redu SEE Mobility 2019.

Sajam će prvenstveno imati regionalni karakter i težiće da poveže što više firmi iz zemalja jugoistočne Evrope, jer podaci posle 2015. godine pokazuju da sve više kompanija sa prostora bivše Jugoslavije naručuju robu i usluge jedne od drugih, pronalaze sistem-integratore i zajedno formiraju konzorcijume sa kojima učestvuju na tenderima širom Evrope i drugim kontinentima.
Upravo zbog daljeg promovisanja i razvijanja regionalne privredne saradnje i trgovine koja je u porastu, Republika Hrvatska je preuzela na sebe ulogu zemlje partnera sajma.

Sajam će, pored regionalnih, okupiti i izlagače iz značajnog broja evropskih zemalja, pa su štandove već rezervisale i renomirane kompanije iz Nemačke, Austrije, Švajcarske, Španije, Italije, Slovačke, Turske, a interesovanje su pokazale i kompanije iz Kine, Rusije, Ukrajine, Holandije, Grčke, Mađarske, itd.
Pored nastupa pojedinačnih kompanija, na ovogodišnjem SEE Mobility će kao grupni izlagači nastupiti i neki od najvećih evropskih klastera transportnih tehnologija iz Nemačke, Španije i drugih zemalja i tako po prvi put dovesti svoje kompanije članice u Beograd i Srbiju.

Sve ukazuje da će ovogodišnji SEE Mobility 2019 značajno nadmašiti prvi sajam održan 2017 godine na inicijativu kompanija iz regionalnog Klastera železnica jugoistočne Evrope koji je i sada zvanični organizator ove internacionalne manifestacije.

Zainteresovane kompanije i poslovne asocijacije više informacija mogu dobiti na sajtu sajma SEE Mobility 2019 čija je adresa www.see-mobility.com


Klaster železnica jugoistočne Evrope
http://www.rcsee.org
Organizator SEE Mobility 2019