Sarajevska pivara d.d. Sarajevo


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
SARAJEVSKA PIVARA d.d. Sarajevo
ADRESSE
Franjevačka 15, 71000 Sarajevo
Verantwortliche Person
Haris Kuskunović, direktor
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Ausschreibungsgewinner
Ereignisse
Finanzen
Personen
Beschreibung der Tätigkeit
Sarajevska pivara je osnovana 1864. godina i smatra se prvom industrijskom proizvodnjom u Bosni i Hercegovini. Sarajevska pivara je jedina europska pivara čija je proizvodnja bila kontinuirana i tokom Otomanskog carstva, kao i tokom vladavine Austro-Ugarske monarhije.

Cijeli proces proizvodnje Sarajevske pivare je u skladu sa najvišim tehničkim standardima. Razvijeni su i implementirani standardi kontrole kvaliteta i okruženja i HACCP system u skladu sa internacionalnim standardima EN ISO 9001:2000, ISO 14001:2004, i Codex Alimentarius.

Do danas Sarajevska pivara nije samo jedna od najatraktivnijih građevina sa arhitektonskim stilom, koji je mješavina orijentalnog i klasičnog europskog dizajna, nego je i najodrživija proizvodnja u zemlji. Danas Sarajevska pivara, godišnje proizvodi i plasira na domaće i inostrano tržište 420.000 Hl piva i 180.000 Hl bezalkoholnih, osvježavajućih napitaka.

Vodeća je kompanija u proizvodnji piva, gazirane i negazirane vode, bezalkoholnih pića, i sokova. Osim toga, Sarajevska pivara d.d. je i ovlaštena punionica Pepsi proizvoda i Lipton ledenog čaja.

Proizvodnja se odvija u sjedištu kompanije u starom dijelu Sarajeva, na prostoru od oko 17.400 m2. Sarajevska pivara ima razvijenu vlastitu distributivnu mrežu na čitavom teritoriju Bosne i Hercegovine. Tako je uz pomoć voznog parka sa preko 200 vozila, različite veličine, u mogućnosti da zadovolji potrebe kupaca, bilo gdje, i isporuči proizvode unutar perioda od 24 sata.

Podružnice Sarajevske pivare se nalaze u Mostaru, Zenici, Ljubačama, Doboju, Bihaću, Brčkom, Gradačcu i Olovu. Najprepoznatljiviji brand Sarajevske pivare, Sarajevsko pivo, jedan je od najjačih bosanskohercegovačkih brandova, međunarodno priznatog kvaliteta, o čemu svjedoči činjenica da Sarajevsko pivo zauzima 7. mjesto na listi najvećih svjetskih brandova piva.

Potpuno novi brand Sarajevske pivare d.d. predstavlja BH2O, prirodna izvorska voda. BH20 je voda sa optimalno izbalansiranim sadržajem minerala, potrebnim za normalno funkcionisanje ljudskog organizma i besprijekornog je okusa.

Punjena sa dubine od 300 m, sa izvorišta B3 u srcu Bistrika, podno planine Trebević, međunarodno je potvrđen proizvod izuzetno visokog i nepromjenjivog kvaliteta, u periodu dugom skoro 150 godina. BH2O je voda za sve generacije. Dostupna je u pakovanjima 0,33l BH20 junior,i 0,50l i 1,50l. BH20 priprodna izvorska voda nema ograničenja u korištenju. Nazvana je BH2O u skladu sa njenim bosansko-hercegovačkim porijeklom i njenom potpunom prirodnošću.

Nachrichten