Univerzitetski foto kino klub Banja Luka


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Univerzitetski foto kino klub Banja Luka
ADRESSE
Bana Milosavljevića br. 20
, 78000 Banja Luka

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Beschreibung der Tätigkeit
Univerzitetski foto kino klub je osnovan 1977. godine. Aktivnosti Univerzitetskog foto kino kluba su usmjerene na popularizaciju fotografije uopšte, sa posebnim akcentom na kreativnoj - izlagačkoj fotografiji.

To je posebno intenzivirano i izrazeno u poslednjih 20 godina.

Prva grupa aktivnosti je edukativnog karaktera i manifestuje se kroz organizovanje i održavanje kurseva fotografije, kao i mnogih kreativnih foto radionica.

Do sada je održano preko 50 kurseva (elementarnih i naprednih), kroz koje je edukovano preko 1 000 ljudi.

Drugi dio aktivnosti usmjeren je na kreativnu – izlagačku, odnosno umjetničku fotografiju. Kontinuirano prateći svjetske trendove i tokove u fotografiji, članovi Univerzitetskog foto kino kluba su prisutni na mnogim značajnim svjetskim fotografskim dešavanjima. Učesnici smo mnogih fotografskih salona i izložbi širom svijeta.Fotografije naših autora su primane, izlagane i nagrađivane na svim kontinentima.

Univerzitetski foto kino klub spada među najaktivnije u našem okruženju.

Do sada smo organizovali preko 50 raznih izložbi fotografija (klupskih, međuklupskih, međunarodnih, samostalnih, ...), što je u mnogome doprinijelo popularizaciji fotografije na ovim prostorima.

Posebno moramo istaći našu tradicionalnu Međunarodnu izložbu dijapozitiva , koja se održava neprekidno već 18 godina.Nacin prezentacije i istrajnost u ovoj disciplini vec duzi niz godina cini nas prepoznatljivim i jedinstvenim ne samo u regionu vec i u svjetskim okvirima. Takođe, paralelno sa Međunarodnom izložbom dijapozitiva već petu godinu smo organizatori Međunarodnog salona fotografije. Salon fotografije već treću godinu ima patronat Međunarodne federacije fotografske umjetnosti - FIAP , i najveća je fotografska manifestacija u Bosni i Hercegovini.

Svaku od ovih izložbi, odnosno salona, prati izuzetan katalog visokog kvaliteta, što samo upotpunjuje kompletnu sliku o nivou i znacaju organizovanih manifestacija.

Nachrichten