REFERENTNA GRUPA TUZLA


Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
REFERENTNA GRUPA TUZLA - REFERENCE GROUP TUZLA
ADRESSE
Klosterska 3
, 75000 Tuzla

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Beschreibung der Tätigkeit
Referentna grupa Tuzla je mreža devedeset i devet nevladinih, neprofitnih, nezavisnih, otvorenih, ravnopravnih, demokratskih, domaćih i međunarodnih vanstranačkih udruženja, koja su opredjeljena za izgradnju i unapređenje civilnog i demokratskog društva u BiH, te poštivanje visokih međunarodnih standarda ljudskih prava i socijalne pravde.

Prepoznat je mrežni model u Bosni i Hercegovini i van njenih granica i zasniva se na razmjeni informacija, znanja i iskustava, te na zajedničkom nastupu organizacija svjesnih da je udruživanje put za promjene i razvoj u zajednici.

Članice Referentne grupe Tuzla radeći zajedno u mreži zalažu se da se:

- Postojecim ljudskim potencijalima i uspostavljenim vezama sa medjunarodnim i lokalnim institucijama doprinese jacanju sektoralnih mreža i internih kapaciteta treceg sektora.
- Uključe kao relevantni akteri u procese promjena u okviru demokratizacije društva i aktivnog ucešca u procesima donošenja pozitivnih zakonskih regulativa u cilju poboljšanja sveukupne situacije u društvu.
- Zajednickim nastupom i edukacijom utiče na podizanje svijesti javnog mnijenja o trećem sektoru.

Referentna grupa Tuzla se u radu oslanja na vlastite resurse, kako na razini profesionalnog, tako i na razini volonterskog doprinosa, kontinuirano investirajući u razvoj kapaciteta svojih članica, pružajući jednake šanse za učešće i upravljanje.