Transportgas Srbija doo Novi Sad


Groß Unternehmen
Basisinformationen
VOLLSTÄNDIGER NAME
Društvo s ograničenom odgovornošću Transportgas Srbija Novi Sad
ADRESSE
Bulevar oslobođenja 5, 21000 Novi Sad
Verantwortliche Person
Zoran Jovčić
Vorgänger +

Vollständige Informationen sind nur kommerziellen Nutzern - Abonnenten verfügbar.
Um alle Informationen zu sehen, loggen Sie sich, bitte, ein:
Sie haben Ihr Passwort vergessen? Klicken Sie HIER
Für kostenfrei Probenutzung, klicken Sie HIER
Nachrichten
Angebote
Beschaffungsplan
Lieferanten
Finanzen
Beschreibung der Tätigkeit
Javno preduzeće «Srbijagas» je preduzeće za transport, distribuciju, skladištenje i trgovinu prirodnim gasom. Lider na gasnom tržištu Srbije, danas je moderna gasna kompanija čiju snagu čine tradicija i višedecenijsko iskustvo, značajni ljudski i materijalni resursi, znanje i opredeljenost da unapređuje, razvija i povezuje gasnu infrastrukturu Srbije sa zemljama u okruženju.

JP “Srbijagas”, sa sedištem u Novom Sadu, osnovano je 1. oktobra 2005. godine odlukom Vlade Republike Srbije. Današnji Srbijagas nastao je u procesu restrukturiranja NIS-a, iz organizacionih delova NIS-Gas, NIS-Energogas i NIS-Jugopetrol (Plinara i RJ Gas, Pančevo), koji su razvijali gasni sektor više od pedeset godina.

S obzirom na to da JP «Srbijagas» obavlja delatnosti od javnog značaja i opšteg interesa države, osnovne obaveze su:
Sigurno snabdevanje tržišta prirodnim gasom
Razvoj i bezbedno funkcionisanje transportnog, distributivnog i skladišnog sistema
Razvoj mogućnosti za uspostavljanje novih pravaca i izvora snabdevanja kroz povezivanje sa transportnim sistemima sa zemljama u okruženju
Razvoj principa racionalne i energetski efikasne primene prirodnog gasa uz poštovanje zaštite životne sredine i principa održivog razvoja
Poslovna politika JP «Srbijagas» zasnovana je na težnji da kompanija bude konkurentna i tržišno efikasna u svim delatnostima, te da razvija savremeno organizovano, profitabilno i dugoročno uspešno preduzeće koje permanentno brine o svojim kupcima, zaposlenima i okruženju u kome deluje. Efikasna i kvalitetna realizacija Energetskog bilansa i Strategije razvoja energetike Republike Srbije čine glavne delove poslovne politike preduzeća.

Nachrichten